Eskişehirde Altın Ayaklar projesi

Eskişehirde Altın Ayaklar projesi -Proje kapsamında, Lefter, Süleyman Seba, Şenol Güneş, Hakan Şükür, Aykut Kocaman, Fethi Heper gibi 50 eski futbolcunun pik üzerine dökülen el ve ayak izleri sergilenecek -TFF Yönetim Kurulu Üye


ESKİŞEHİR (A.A) - Eskişehirde Altın Ayaklar projesi kapsamında Lefter, Süleyman Seba, Şenol Güneş, Hakan Şükür, Aykut Kocaman, Fethi Heper gibi 50 eski futbolcunun pik üzerine dökülen el ve ayak izleri sergilenecek.
     Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Fethi Heper, Tepebaşı Belediyesinin Altın Ayaklar projesiyle ilgili düzenlenen basın toplantısında, Türk futbolunda iz bırakan unutulmaz isimlerin ayak izlerini almaya Lefterle başladıklarını anlattı.
     İnsanlara yaşarken değer verilmeli diyen Heper, bu projeyle Türkiyeye emeği geçmiş futbolcuların ayak izlerini ortaya koyarak, onları adeta ölümsüzleştirdiklerini bildirdi.
     Bu projenin Türkiyede ilk kez Eskişehirde yapıldığına dikkati çeken Heper, Ne kadar gurur duysak az. Bunun diğer sanat dallarına da örnek olmasını diliyorum. İnşallah, ressamlarımız, karikatüristlerimiz, film yıldızlarımızın da bu şekilde el, ayak izleri alınır ve onlarda ölümsüzleştirilir diye düşünüyorum dedi.
     Heper, Fenerbahçeden ayrılan Brezilyalı futbolcu Alexin ayak izini de aldıklarını ifade ederek, Alexin ayak izini alırken şöyle bir düşüncemiz vardı. Oynayan şöhretlerden birinin de ayak izini alalım dedik . Aykut Kocamanın aldık, Alexinkini de aldık. Alex, gerçekten Türkiyede iz bırakan bir futbolcu. İyi bir futbolcu, maalesef ayrıldı, gitti. O, Fenerbahçenin sorunudur. Zannedersem, bundan sonraki etapta Alexin de ayak izleri grubun içinde yer alacak diye konuştu.
     Bazı Eskişehirspor taraftarlarının tepkileri olduğunu anımsatan Heper, sözlerini şöyle sürdürdü:
     İyi, güzel şeyler her zaman eleştirilir. Ama eleştirinin de bir dozu var. Ortada başarılı bir çalışma var. Bunu alkışlamak gerekirken, biz eleştiriyoruz. Buraya Türkiyede görev alan bütün futbolcuların ayak izlerini koyabilirsek, biz Eskişehir olarak daha da büyürüz. Zor bir proje, bundan sonra kolay kolay yapılabileceğini sanmıyorum. Hele hele bundan sonra Türk futbolunda sonbahar mevsimi yaşanıyor. Yavaş yavaş, birer birer aramızdan ayrılıyorlar. Biz, zamanında o fırsatı yakaladık, çok değerli futbolcuların ayak izlerini aldık, bir anı olarak burada kalacak.
     Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç da, Altın Ayaklar projesinin 2,5 yıllık bir süreci kapsadığını bildirdi.
     Projenin dünyada üç benzerinin olduğunu dile getiren Ataç, Biz ayak izlerini almaya başladığımızdan bu yana çok ciddi üç kayıp oldu. Biri Lefter, biri Coşkun Özarı, diğeri Metin Kurt. Biz projeyi daha fazla kişi olsun diye uzattıkça kayıplarımız artacaktı. O endişeyle birinci etabını 20 Ekimde hep birlikte açacağız. Türkiyeye, dünyaya bağışlayacağız diye konuştu.
    
     -Projeyi dar çerçeveden görmeniz mümkün değil-
    
     Ataç, projeye geniş çerçeveden bakmak gerektiğini vurgulayarak, şöyle devam etti:
     Bu, hem bir vefa hem turizmi etkileme adına bir proje. Dünyaya açılan bir pencere olarak görüyoruz. Yani bunu dar çerçeveden görmeniz mümkün değil. Burada muhakkak Türkiyede profesyonel futbola emeği geçen futbolcuların ayak izlerinin olması gerekir. İspanyada Real Madrid ile Barcelona seyircileri birlikte maç izliyorlar. Bunlar sporun, dostluğun önemli simgeleridir. O yüzden spora çok farklı pencerelerden bakmak zorundayız. Çok güzel önemli bir yol oluşturduk, Türkiyenin gözü bu yolda olacak. Bu başarıyı da birlikte paylaşacağız.
     Ataç, projenin birinci etabını tamamladıktan sonra ayak izlerinin sayısını çoğaltmayı planladıklarını sözlerine ekledi.
     Eskişehirspor Kulübü Teknik Asbaşkanı Nihat Çuhadar ise Altın Ayaklar projesinin kendilerine gurur verdiğini belirterek, Ataça teşekkür etti.
     Toplantıya, Eskişehirsporlu eski futbolcular ile Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkan Vekili ve Eskişehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yılmaz Karaca ile belediye meclis üyeleri de katıldı.
     Can Bartu, Hakan Şükür, Süleyman Seba, Sanlı Sarıalioğlu, Şenol Güneş, Fethi Heper, İsmail Arca, Nihat Atacan, Ender Konca, Amigo Orhanın da aralarında bulunduğu 50 ismin pik üzerine dökülen el ve ayak izlerinin ilk bölümü, İsmet İnönü Caddesindeki Tepebaşı Belediyesi Sanat Evi önünde sergilenecek.
    
     Muhabir: Oktay Özden
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Eskişehirde Altın Ayaklar projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER