Eskişehir ile Frankfurt kardeş şehir oldu

Eskişehir ile Frankfurt kardeş şehir oldu -Frankfurt Belediye Başkanı Feldmann: -Frankfurtta yaşayan Türk kökenli gençlik, bu kardeşlikte lokomotif görevi görecek


ESKİŞEHİR (A.A) - Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ile Almanya Federal Cumhuriyetinin Frankfurt Belediyesi arasında kardeş şehir ön protokolü imzalandı.
     Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonunda düzenlenen imza töreninde konuşan Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Almanya Federal Cumhuriyetinin önemli kenti Frankfurt ile kardeş şehir olmalarından duyduğu memnuniyeti ifade etti.
     İki şehir arasında kardeşlik ilişkisinin gelişmesi için el birliğiyle çalışacaklarını belirten Büyükerşen, Kardeşler arası ilişki nasıl olursa o şekilde kültürel, sanatsal, ekonomik ve endüstriyel faaliyetlerimizi devam ettirmek ve geliştirmek için gayret göstereceğiz. Frankfurt ile Eskişehir arasındaki karşılıklı iyi ilişkileri ve dostluğu derinleştirmeyi ve güçlendirmeyi amaçlıyoruz dedi.
     Frankfurt Belediye Başkanı Peter Feldmann da, göreve seçildikten sonra ilk defa yurt dışına çıktığını ve kardeş şehir protokolü çerçevesinde ilk resmi ziyaretini Eskişehire yaptığı için mutlu olduğunu söyledi.
     Eskişehirde çok sıcak karşılandıklarını anlatan Feldmann, özellikle gençlik, kültürel, ekonomik alanda işbirlikleri planladıklarını dile getirdi.
     Feldmann, Frankfurtun, Almanya Federal Cumhuriyetinin ekonomi ve ulaşım merkezlerinin başında yer aldığını, kentte yaşayan en büyük yabancı kökenli topluluğu ise Türk toplumunun oluşturduğunu bildirdi.
     Frankfurttaki Türkler arasında gençlerin oranı oldukça fazla diyen Feldmann, Frankfurtta yaşayan Türk kökenli gençlik, iki şehir arasındaki kardeşlikte lokomotif görevi görecek. Türk kökenli gençler, Frankfurtun geleceği. Bu gençler, iki ülke arasında köprü görevi gören gençlerdir ve doğacak kardeşliğin kökleri olacaklardır diye konuştu.
     Feldmann ile Büyükerşen, konuşmaların ardından kardeş şehir ön protokolünü imzaladı.
     Büyükerşen, daha sonra Feldmanna plaket ve belediye rozeti, Frankfurt Belediyesi Meclis Başkanı Bernadette Weylanda ise rozet hediye etti.
     Törene, merkez Tepebaşı ilçe Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Frankfurt delegasyonu üyeleri, Büyükşehir Belediyesi meclis üyeleri ve belediye personeli katıldı.
     23 kişiden oluşan Frankfurt heyetinin, çeşitli temaslarda bulunacakları Eskişehirden yarın ayrılacağı bildirildi.
    
     Muhabir: Oktay Özden
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Eskişehir ile Frankfurt kardeş şehir oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER