Eskişehir Valisi Koçdemir, Tataristan Cumhuriyeti

Eskişehir Valisi Koçdemir, Tataristan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Minnihanov ile görüştü


ESKİŞEHİR (A.A) - Rusya Federasyonuna bağlı Tataristan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Rustam Minnihanov ve beraberindeki Tatar heyeti, Eskişehir Valisi Kadir Koçdemir ve beraberindeki heyetle Bursada görüştü.
     Bursada gerçekleştirilen Türkiye-Tataristan Otomotiv Ticaret ve Yatırım İşbirliği Forumundaki toplantıya Rusya Federasyonu Ankara Büyükelçisi Viladimir İvanovskiy, Eskişehir Genel Meclis Başkanı Ahmet Yapıcı, Vali Yardımcısı ve Kültür Ajansı Genel Sekreteri Azmi Çelik, Eskişehir Sanayi Odası Genel Sekreteri Emre Heper, Eskişehir Ticaret Odası Temsilcisi Cem Üçer ve çok sayıda Tatar ve Eskişehirli iş adamı katıldı.
     Minnihanov, toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye ile Tataristan arasında üst seviyedeki işbirliğini geliştirmek için yoğun çaba sarf ettiklerini söyledi.
     Eskişehir ile özel gönül bağı olduğunu vurgulayan Minnihanov, ekonomi, kültür ve sanat alanlarında işbirliği ve dostluğu amaçlayan her türlü teşebbüse destek vereceklerini, yatırım yapmak isteyenlere öngörülebilir, istikrarlı ve mesele çözümüne odaklı bir süreç sağlayacaklarını kaydetti.
     Koçdemir de Minnihanov ve beraberindeki heyetin kabulünden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, bu buluşmanın gelecek nesillerin de gururla zikredecekleri bir sürecin ilk safhası olduğuna inandığını, kasım ayı başlarında 2014 Türk Dünyası Kültür Başkentliğine aday olan Tataristan Cumhuriyetinin başkenti Kazana yapılacak ziyaretten mümkün olan azami yarar sağlanması için çalışmalara başladıklarını bildirdi.
     Rusya Federasyonu Ankara Büyükelçiliği ve Tataristanın Türkiye temsilciliği olmak üzere süreçte katkıları bulunan herkese teşekkür eden Koçdemir, Kazanın kültür başkentliği dönemini de Eskişehir ile birlikte sürdüreceğine inandığını ifade etti.
     Koçdemir, Eskişehirdeki faaliyetlerde Kazanın ve Tataristanın ayrı bir yeri olacağını belirterek, Tataristanın ve onun zengin kültürünün tanıtılması için Tataristan kökenlilerle güzel faaliyetler gerçekleştireceklerine işaret etti.
     Forumda, Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti tanıtım standı da açıldı.
     Özellikle Tatar katılımcılardan yoğun ilgi gören stantta Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkentliği hazırlıkları ve projeleriyle ilgili bilgi verildi, tanıtım materyalleri, Yunus Emre Divanı ve ikramlar hediye edildi.
    
     Muhabir: Deniz Açık
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Eskişehir Valisi Koçdemir, Tataristan Cumhuriyeti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER