Eskrimde hedef zirveye çıkmak

Eskrimde hedef zirveye çıkmak -Türkiye Eskrim Milli Takımı Antrenörü Dayanç: -Avrupa Yıldızlar Eskrim Circuit Turnuvasında sporcularımız ülkemizi başarıyla temsil edecektir


ERZURUM (A.A) - Türkiye Eskrim Milli Takımı Antrenörü Mehmet Ali Dayanç, Avrupa Yıldızlar Eskrim Circuit Turnuvasında sporcularımız, ülkemizi başarıyla temsil edecektir dedi.
     Dayanç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 12-13 Ocak tarihleri arasında Slovakyada düzenlenecek olan turnuvaya katılacak milli takımda morallerin yüksek olduğunu söyledi. Slovakyadan eli boş dönmeyeceklerine inandıklarını belirten Dayanç, turnuvaya çok iyi hazırlandıklarını ifade ederek, şöyle devam etti:
     Amacımız kürsüde en az ilk ikide yer almaya çalışmak. Slovakyada zirveyi hedefliyoruz. 2012 yılında aldığımız başarıları ikiye katlamayı düşünüyoruz. Milli takım olarak turnuvada birinci olmak için yoğun tempoda çalıştık. Katılacağımız turnuva 2013 yılının ilk önemli organizasyonu. Bu yılın ilk madalyasını almak istiyoruz. Turnuva öncesi Erzurumda milli takım sporcumuz Eda Tarakçı ile yoğun bir çalışma temposu geçirdik. Milli takımda yer alan bütün sporcularıma güveniyorum. Avrupa Yıldızlar Eskrim Circuit Turnuvasında sporcularımız ülkemizi başarıyla temsil edecektir.
     Dayanç, Türkiyenin başarısı için ter döktüklerini, yurt dışında ülkeyi başarıyla temsil edecek sporcuları yetiştirmek için çaba harcadıklarını ifade etti. Sporcuların fedakarlık göstererek antrenmanlara katıldıklarını anlatan Dayanç, şunları kaydetti:
     Milli takıma seçilen Erzurumlu sporcumuz Eda Tarakçının da rakipleri gerçekten zor. 250 sporcu içinde zirveyi hedefliyoruz. Amacımız elimizden gelenin en iyisini yapmak. Hem sporcularımız hem de veliler büyük fedakarlık gösterdi. Özellikle Erzurumda 5 yıl da kısa sürede buraya gelmek kolay olmadı. Küçük yaştaki çocuklarımız var. Onları da milli takıma kazandırmak için çalışıyoruz. Slovakya öncesi Erzurumda müsabaka açığını kapatmaya çalıştık.
     Milli eskrimci Ayşe Eda Tarakçı da kendisine destek olanların yüzünü kara çıkarmamak için Slovakyada elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağını söyledi. Turnuvaya Yakutiye Spor Salonunda hazırlandığını ifade eden Tarakçı, yaklaşık 5 yıldır eskrim yaptığını, 2 yıldır milli takımda olduğunu belirterek, Erzurumda çok önemli bir hazırlık dönemi geçirdik. Slovakyadan altın madalyayla dönmek için ne gerekiyorsa yapacağım dedi.
    
     Muhabir: Selami Küçükoğlu
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Eskrimde hedef zirveye çıkmak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER