Esnafta işsizlik maaşı istiyor

Esnafta işsizlik maaşı istiyor


ÇORUM (A.A) - Çorum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ÇESOB) Başkanı Yalçın Kılıç, esnaf ve sanatkarların ekonomik krizler nedeniyle zaman zaman sıkıntı yaşadığını ve işini kaybettiğini belirterek, acilen esnaf ve sanatkarlar için de işsizlik fonu oluşturulması ve işsizlik maaşı ödenmesi gerektiğini ifade etti.
     Kılıç, yaptığı yazılı açıklamada, esnaf ve sanatkarların satış yaptığı zaman kazandığı para ile sosyal güvenlik primlerini ödeyebildiğine dikkati çekerek, İşler bozulduğunda diğer sosyal taraflara belli bir süre için de olsa bir işsizlik maaşı ödenirken, kendi sosyal güvenlik primini yine kendisi ödeyen esnafa nedense böyle bir hak tanınmıyor ifadelerini kullandı.
     Ekonomik nedenlerden ve tabi afetlerden dolayı işsiz kalan veya işini kaybeden esnaf ve sanatkarlara da işsizlik maaşı bağlanması gerektiğini vurgulayan Kılıç, şunları kaydetti:
     Esnaf ve sanatkarlarımız, küçük sermayeleri ve kendi emekleri ile çalışan bir kesim olarak, hem işveren hem de işçi konumundadır. AVMlerin haksız rekabeti veya ekonomik sıkıntılar nedeniyle işleri bozulan esnaf ve sanatkarlarımız iş yerini kapattığında tekrar yeni bir iş yeri açıncaya kadar işsiz geçirdikleri sürede bir sosyal koruma mekanizması içinde yer alması ciddi bir ihtiyaçtır. Bu nedenle acil tedbir alınmalı ve esnafa da işsizlik sigortası fonu oluşturmalıdır. Çünkü bunların her birisi bir müteşebbistir. Bunlar kaynak sağlayan en önemli kesimdir.
    
     Muhabir: Gazi Nogay
     Yayıncı: İsmail Çimen
<< Önceki Haber Esnafta işsizlik maaşı istiyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER