Evleri dolaşıp organ naklini anlatıyorlar

Evleri dolaşıp organ naklini anlatıyorlar -Burdur Sağlık Müdürlüğü ekipleri, evleri gezerek vatandaşlara organ naklinin önemini anlatıyor


BURDUR (A.A) - Burdur Sağlık Müdürlüğü ekipleri, evleri gezerek vatandaşlara organ bağışının önemini anlatıyor.
     İl Sağlık Müdürü Sırrı Şenbayram, yaptığı açıklamada, organ naklinin öneminin daha iyi anlaşılması nedeniyle vatandaşların bağışta bulunmak için son dönemde müracaatların arttığını belirtti.
     Tefenni ilçesinde faaliyetlerde bulunduklarını kaydeden Şenbayram, Sunar ailesinin talebiyle evlerine konuk olduklarını ve aileden 5 kişinin organ bağışında bulunduğunu anlattı.
     Her insanın bir gün organa ihtiyaç duyabileceğini vurgulayan Şenbayram, vatandaşlarımızın bu konuda yeterli bilgiye sahip olmadıklarını, kafalarda hala birçok soru işaretleri bulunduğunu söyledi.
     Organ bağışı için ailenin onayı ile kişinin beyin ölümünün gerçekleşmesi gerektiğine işaret eden Şenbayram, Dinimiz bir insana can verenin tüm insanlığa can verdiğini söyler. Burdurda son 2 yılda bu çalışmalarımıza ağırlık verdik. 2011 yılında sadece 72 organ bağışımız varken, geçen yıl 250ye yakın bağış aldık. Bu yıl sadece ocak ayında yaklaşık 70 bağış aldık. Bizi sevindiren en güzel şey organizasyon yapmadan insanların bizlere ulaşması. Bağışlanan her organ, filizlenen bir candır dedi.
     Organlarını bağışlama kararı alan Ramazan Sunar da Dinimizce bu caizse, birine can vermek kadar güzel bir şey olamaz diye konuştu.
     Yakın zamanda annesi ve teyzesinin kalp yetmezliği sebebiyle vefat ettiğini ifade eden Ali Sunar, Bilgisiz olduğumuzdan dolayı bugüne kadar organ nakli için teşebbüs etmedik. Ama olsaydı araştırır, iyileşmeleri için gerekli organı bulmaya gayret sarf ederdik dedi.
    
     Muhabir: Murat Çoban
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Evleri dolaşıp organ naklini anlatıyorlar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER