Özel dershanelerde 79 bin kişi çalışıyor

Türkiye'de bulunan toplam 3 bin 864 özel dershanede, 78 bin 747 personel istihdam ediliyor.

Özel dershanelerde 79 bin kişi çalışıyor

Eski Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, BDP Iğdır Milletvekili Pervin  Buldan'ın yazılı soru önergesine verdiği yanıtta, dershanelerde çalışan tüm  personelin, Özel Öğretim Kurumları Kanunu ve Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim  Kurumları Yönetmeliği'nin 42. maddesi gereğince Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık  Sigortası Kanunu ile İş Kanunu'nun hükümlerine tabi olduğunu aktardı.
         
Özel dershanelerde SGK'da dahil olmak üzere kayıt dışı çalışan kişilere  yönelik denetimler yapıldığını, tespit edilmesi
halinde geçici ve sürekli kapatma  cezalarının verildiğini ifade eden Dinçer, bakanlıkça, özel dershanelerin eğitim  sistemindeki yeri ve bu alanda uygulanacak politikalarla ilgili çalışmaların  devam ettiğini bildirdi.
        
Dinçer, çalışmaların sonuçlanması ve somut önerilerin olgunlaşması  durumunda bu çalışmaların kamuoyuyla paylaşılacağını ifade etti. Ömer Dinçer, Türkiye'de bulunan toplam 3 bin 864 özel dershanede 64 bin  142 eğitim personeli, 14 bin 605 idari personel olmak üzere toplam 78 bin 747  kişinin çalıştığını bildirdi.
 
AA

<< Önceki Haber Özel dershanelerde 79 bin kişi çalışıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER