Evleri oturulamaz haldeki aileye sahip çıktılar

Evleri oturulamaz haldeki aileye sahip çıktılar


RİZE (A.A) - Rize Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile Sağlık Müdürlüğü, evleri oturulamaz halde olan ve sağlık sorunları bulunan Kopuz ailesine sahip çıktı.
     Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı görevlisi Evrim Koloğlu Keser, Sağlık Müdürlüğü görevlileriyle 6 kişilik Kopuz ailesini, Gündoğdu beldesinin Pınarbaşı köyündeki evinde ziyaret etti.
     Keser, yaptığı açıklamada, Kopuz ailesinin başvurusu üzerine ailenin sorunlarını belirlemek amacıyla evlerini ziyaret ettiklerini belirterek, Kopuz ailesinin şu anda yaşadığı eve, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından oturulmaz raporu verilmiş, evde, yaşam koşulları insan hayatı için olumsuz durumdadır. Gerçekten ailenin barınma ihtiyacı var. Elimizden geldiğince aileye bu konuda yardımcı olmaya çalışacağız dedi.
     Ailede sağlık sorunları olan bireyler bulunduğunu ifade eden Keser, Sağlık sorunlarının giderilmesi için Sağlık Müdürlüğü ile koordineli çalışacağız. Ailede, okul çağında olan ancak sağlık sorunları nedeniyle okula verilemeyen bir kızımız da var. Aleynanın bir an önce okul kaydının yapılması hususunda Milli Eğitim Müdürlüğü ile koordineli çalışacağız. Aileye elimizden geldiğince yardımda bulunacağız diye konuştu.
     Evde annesi Neriman, babası Ahmet, erkek kardeşleri Yaşar Yılmaz, Adnan ve 6 yaşındaki yeğeni Aleyna Kopuz ile yaşayan Ayten Kopuz, babasının emekli maaşıyla geçinebildiklerini kaydederek, Evimize oturulamaz raporu verildiği için Rize Valiliğine başvurarak yardım istedik. Annem ve babam hasta, erkek kardeşlerimden biri zihinsel engelli, yeğenim ise astım hastası. Kar yağınca evimiz çöker diye korkuyoruz. Devletimizinden sadece ev istiyoruz dedi.
     Öte yandan Sağlık Müdürü Mustafa Tepe, Kopuz ailesinin bazı bireylerinin sağlık sorunlarını olduğunu, tedavilerinin gerçekleştirilmesi için gerekli çalışmaları başlattıklarını bildirdi.
    
     Muhabir: Salih Yıldırım
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Evleri oturulamaz haldeki aileye sahip çıktılar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER