Fevziye İlköğretim Okulunda proje uygulaması yapıldı

Fevziye İlköğretim Okulunda proje uygulaması yapıldı


TRABZON (A.A) - Vakfıkebir Cumhuriyet İlköğretim Okulu öğretmenlerinden Ferda Malkoçoğlu, Ergin Durum ve Metin Yılmazın hazırladığı ve ilçedeki pilot okullarda uygulanmaya başlanan açık uçlu sınıf toplantıları projesi, Fevziye Köyü İlköğretim Okulunda tanıtıldı.
     Ferda Malkoçoğlu tarafından sınıfta uygulamalı olarak tanıtılan proje, çocukların ilköğretim döneminden itibaren sorun çözme ve yaşamla eğitim arasında bağlantı kurabilmelerini sağlamayı, düşünme ve öğrenmeyi yerine oturtmayı, kendilerini kaderlerini kontrol ederek yaşadıkları dünyanın bir parçası olduklarını öğrenmelerini amaçlıyor.
     Malkoçoğlu, projeyi öğrenmek ve öğretmek için birçok yol olduğunu belirterek, Herkes öğrenebilir ama herkes aynı şekilde öğrenmez. Bütün çocuklara uyan bir öğrenme stili yoktur. Herkesin en iyi öğrendiği yolu bulup o yolu açmalı ve orada ilerlemeyi kolaylaştırmalı. Bir öğrencinin öğrenme stilini belirleyerek gerekli düzenlemeleri yapmak öğrenci başarısını artırır. Gerekli düzenlemelerin başında ise her öğrenme stiline uygun öğretim malzemesi ve öğretim stratejisi hazırlamak gelir dedi.
    
     Muhabir: Muhammet Taş
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Fevziye İlköğretim Okulunda proje uygulaması yapıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER