FİSKOBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanı Bayraktar:

FİSKOBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanı Bayraktar: -Bugüne kadar yaklaşık 500 ton fındık aldık, parasını peşin verdik, alımlarımız piyasanın üzerinde devam ediyor


GİRESUN (A.A) - Fındık Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (FİSKOBİRLİK) Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar, 3 Eylül itibarıyla fındık alımına başladıklarını anımsatarak, Bugüne kadar yaklaşık 500 ton fındık aldık, parasını peşin verdik, alımlarımız piyasanın üzerinde devam ediyor dedi.
     Bayraktar, FİSKOBİRLİK Genel Müdürlüğü binasında düzenlediği basın toplantısında, piyasada akil adam olarak bilinen kişilerin, FİSKOBİRLİKin fındık alımıyla ilgili birçok spekülatif söylemde bulunduğunu savundu.
     Giresun kalite fındığın değerinin farklı tutulmadığına ilişkin düşünce ve ifadelerin gerçeği yansıtmadığını vurgulayan Bayraktar, şöyle devam etti:
     Bugüne kadar yaklaşık 500 ton fındık aldık, parasını peşin verdik, alımlarımız piyasanın üzerinde devam ediyor. 500 tonun üzerinde bir alım bekliyordum, yine de alabileceğimizi düşünüyorum. Çünkü hala üreticinin bir kısmı fındığını pazara indirmedi ama bunda bir kısım etkenler de olumsuz rol oynadı. Piyasada kabul gören insanların (FİSKOBİRLİK parayı nereden bulacak) gibi olumsuz beyanları oldu. Ancak buna rağmen FİSKOBİRLİKe güvenerek fındık veren üreticilerime teşekkür ediyorum. Bu rakamın çoğalacağını düşünüyorum. Bundan sonraki yıllarda da bu bizim için bir basamak olacak.
     Bayraktar, FİSKOBİRLİKin fındık almak zorunda olduğunu, entegre tesisinin aktif olarak çalıştığını anlatarak, şunları kaydetti:
     Bu kurumun ayağa kalkabilmesi için mutlaka bir kısım desteğe ihtiyacı var. Sorumluluk mevkisinde bulunan insanlar topu başka bir yere atarak günü kurtarıyorlar. Muhataplarımız kesinlikle fındık üreticileri ve hükümetin tamamıdır.
    
     Muhabir: Veysel Kara
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber FİSKOBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanı Bayraktar: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER