Gaziantepte toplu açılış töreni

Gaziantepte toplu açılış töreni -Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım: -Yol olmayan yerde şehirler olmaz, yol olmayan yerde ticaret olmaz, yol olmayan yerde kalkınma olmaz -Milli Eğitim Bakanı Dinçer: -2003


GAZİANTEP (A.A) - Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Yol olmayan yerde şehirler olmaz, yol olmayan yerde ticaret olmaz, yol olmayan yerde kalkınma olmaz dedi.
     Bakan Binali Yıldırım, Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın katılımıyla Gaziantep Şahinbey Spor Salonunda gerçekleştirilen Gaziantep Çevreyolu ile yapımı tamamlanan diğer tesislerin toplu açılış töreninde, Gaziantepin İstiklal Mücadelesinde en önde olduğunu, bugün de istikbal mücadelesinde en önde olmaya devam ettiğini belirtti.
     Gaziantepin ihracatını yüzde 20 oranında artırmasında bakanlığının yaptığı çalışmaların etkili olduğunu ifade eden Yıldırım, Yol olmayan yerde şehirler olmaz, yol olmayan yerde ticaret olmaz, yol olmayan yerde kalkınma olmaz dedi.
     Gaziantepi 10 yıl içinde bölünmüş yollarla bir başka hale getirdiklerini vurgulayan Yıldırım, şunları kaydetti:
     117 kilometre devraldığımız bölünmüş yol miktarının üzerine 223 kilometre daha ilave ederek tam 3 kat artırdık. Gaziantepe yapılan çalışmalar helal ve hoş olsun. Çünkü Gaziantep karşılığını misliyle vermeye devam ediyor. Ülkemiz için üretiyor, insanımıza iş ve aş oluyor. Türkiyeyi paçasından tutup aşağı çekmiyor, tutup yukarıya çıkarmaya devam ediyor.
     Yıldırım, Gaziantep Havalimanında yapılan çalışmaları da anlatarak, mevcut pisti bakıma alacaklarını ve mevcut pistte oluşan sorunları da ortadan kaldıracaklarını kaydetti.
    
     -Eğitim yatırımları-
    
     Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer de sanayi ve ticarette başarının sürdürülebilir olması için eğitim ve eğitim altyapısının da güçlendirilmesi gerektiğini söyledi.
     Gaziantep eğitiminde bir takım yetersizliğin söz konusu olduğuna dikkati çeken Dinçer, şöyle devam etti:
     Son yıllarda kurulan yeni üniversiteler ve açılan yeni dersliklerle telafi edilecek ciddi adımlar atıldı. Ama yine maalesef derslik başına öğrenci sayısında, öğretmen başına öğrenci sayısında güçlü bir yapıya gitmek zorundayız. Hükümet olarak da bu durumun farkındayız. 2003 yılına kadar burada yapılan toplam derslik sayısı yaklaşık 5 bin 500 civarındaydı. 2003ten bugüne kadar aşağı yukarı 6 bin 800 derslik yaparak Cumhuriyet tarihi boyunca yapılan dersliklerden daha fazlasını yaptık.
     Ömer Dinçer, Gaziantepe 2012 yılında bütçe kaynaklarına bakılmaksızın 112 milyon TL aktardıklarını, 2013 yılında da devam eden 20 projeleri olduğunu vurguladı. Bu projelerin toplam bedelinin de 141 milyon TL olduğunu aktaran Dinçer, şehre yeni derslikler kazandırmaya devam edeceklerini kaydetti.
    
     -Göç, harekete, berekete dönüşüyor
    
     Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ise Gaziantepin herhangi bir şehir olmadığını belirterek, Bu şehir huzurun, barışın, kardeşliğin, kalkınmanın, üretimin, ihracatın ve medeniyetin şehridir dedi.
     Kurtuluş Savaşında nasıl mücadele verdiysek, bugün de ihracat rekorları kırıyoruz diyen Şahin, şöyle devam etti:
     Bütün gücümüz insandır ve bütün sermayemiz insandır. Bu şehrin topraklarında yaşayanlar pes etmezler. Mücadele ederler, çalışırlar. Dev eserler bırakmak için karıncalar gibi çalışırlar. Biz de o mirasla yolumuza devam ediyoruz. O yüzden organize içerisinde 100 bin insana iş ve ekmek veriyoruz. Gelen göç, harekete, berekete dönüşüyor. Bu şehir aynı zamanda milli birlik ve kardeşlik projesini hayata geçiren bir şehirdir.
     İnsana, eşrefi mahlukat olarak baktıklarını ve bu düşünceyle Kürt, Türk ve Arapların kardeş olduğunu vurgulayan Şahin, Bir olduk, iri olduk, diri olduk. Birbirimize omuz verdik, birbirimizin omuzunda ağladık, birbirimizin omuzundaki yükü azalttık. Allahın izniyle bu şehir 2023 hedeflerine şu anda ulaştı. 2071 hedefleri için de büyük bir azim ve kararlılıkla devam ediyor diye konuştu.
     Konuşmaların ardından yapımı tamamlanan tesislerin kurdelesini Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ve diğer davetliler kesti.
    
     Muhabir: Adem Yılmaz
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Gaziantepte toplu açılış töreni Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER