Gaziantepteki cinayet davası

Gaziantepteki cinayet davası -Kendisini taciz ettiği iddiasıyla tartıştığı kişiyi bıçaklayarak ölümüne neden olan kadın beraat etti


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantepte kendisini taciz ettiği iddiasıyla tartıştığı kişiyi bıçaklayarak ölümüne neden olan kadın, beraat etti.
     Gaziantep 4. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen karar duruşmasında, tutuklu sanık Nafiye Knın (42) avukatı Halil Fırat Kayacan, sanığın eylemi Meşru müdafaa sınırları içinde gerçekleştirdiğini savunarak, müvekkilinin beraatını istedi.
     Mahkeme heyeti de oy çokluğuyla aldığı kararda, Nafiye Knın eylemi, Türk Ceza Kanununun Meşru savunma ve zorunluluk hali kapsamında işlediğine hükmederek, TCYnin 25/1 Gerek kendisine ve gerek başkasına ait bir hakka yönelmiş, gerçekleşen, gerçekleşmesi veya tekrarı muhakkak olan haksız bir saldırıyı o anda hal ve koşullara göre saldırı ile orantılı biçimde defetmek zorunluluğuyla işlenen fiillerden dolayı faile ceza verilmez maddesi gereğince, sanığın beraatine karar verdi.
    
     -Sanığın ifadesi
    
     Nafiye K. daha önceki duruşmalarda mahkemeye verdiği ifadede, maktul Ali Kalkanın (43) sürekli kendisini telefonla arayarak rahatsız ettiğini ve Hatayın Dörtyol ilçesinde kendisine tecavüz ettiğini ifade etmişti.
     İfadesinde, kurtulmak amacıyla geldikleri Gaziantepte izini bulan Kalkanın kendisini yine rahatsız ettiğini anlatan Nafiye K, İlgili kurumlara şikayette bulunduğunu ancak delil yetersizliği nedeniyle işlem yapılmadığını dile getirerek, olay günü buluştuğu Ali Kalkanın, kendisini taciz etmesi üzerine sırtından bıçakladığını itiraf etmişti.
     Gaziantepte 21 Kasım 2011 tarihinde yaşanan olayda Nafiye K, kendisini taciz ettiği gerekçesiyle Ali Kalkanı bıçaklayarak, ölümüne neden olmuştu.
    
     Muhabir: Orhan Çiçek / Sevil Çelik
     Yayıncı: İsmail Fidan
<< Önceki Haber Gaziantepteki cinayet davası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER