Gaziantepten kısa kısa

Gaziantepten kısa kısa -Büyükşehir Belediyesi Çocuk Korosu seçmeleri yapıldı


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantep Büyükşehir Belediye Çocuk Korosu seçmeleri yapıldı.
     Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, çocuk korosu yeni dönem seçmeleri, Çetin Emeç Salonunda gerçekleştirildi. Anne ve babalarıyla seçmelerin yapılacağı salona gelen çocuklar, heyecanla sıralarının gelmesini beklediler.
     Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Sema Marangoz ile çocuk korosu eğitmenlerinin yer aldığı jüri, ritm duygusu, kulak algısı ve şarkı söyleme yeteneği gibi kriterlere göre puanlama yaptılar.
     Marangoz, her yıl yaptıkları seçmelerle çocuk korosuna yeni çocukların katılımına imkan sağladıklarını belirtti.
     Müzikle uğraşan çocukların, eğitim hayatlarında da başarılı bireyler olduklarını ifade eden Marangoz, bu nedenle çocuklarını bu tür çalışmalara teşvik eden aileleri tebrik etti.
     Çocuk korosununu giderek büyüdüğünü aktaran Marangoz, şunları kaydetti:
     Bu durum Gaziantepte yaşayan ailelerin kültür ve sanata verdiği önemin bir göstergesidir. Bu anlamda ailelerin ve çocukların koromuza gösterdikleri ilgiden dolayı kendilerine teşekkür ediyorum.
     Seçmeler sonrası başarılı olan öğrencilerin, temel müzik eğitimleri alarak, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Çocuk Korosunda yer alacakları bildirildi.
    
     -Mezun olduğu lisede aşure dağıttı
    
     Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Bursa Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ile mezun olduğu lisede öğrencilere aşure dağıttı.
     Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Atatürk Anadolu Lisesi bahçesine kurulan aşure standında öğretmen ve öğrencilere aşure ikram eden Tahmazoğlu, Muharrem ayı nedeniyle bir ay boyunca günde 6 bin kişiye aşure dağıttıklarını belirtti.
     Mezun olduğu Atatürk Anadolu Lisesinde Kiliste kalan Suriyeli sığınmacılara yardım getiren Bursa Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündarla öğrencilere aşure ikramında bulunduklarını ifade eden Tahmazoğlu, Muharrem ayı boyunca 150 bin kişiye aşure ikramı planladıklarını, buna karşın 175 bin kişiye ulaştıklarını kaydetti.
     Bursa Osmangazi Belediye Başkanı Dündar da Muharrem ayının İslam aleminde hüzünlerin ve sevinçlerin paylaşıldığı bir ay olduğunu ifade ederek, kendilerinin de Bursa ile Bulgaristan ve Kosovada aşure dağıttıklarını kaydetti.
    
     Muhabir: Gaziantep - Zerin Özdilek / Veli Gürgah
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Gaziantepten kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER