Gaziantep fuarlara ev sahipliği yapıyor

Gaziantep fuarlara ev sahipliği yapıyor -GAİF 2012, 30 bin ziyaretçi hedefiyle yarın açılıyor -Uluslararası GAPSHOES Fuarı, 13 Aralıkta kapılarını açacak


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantepte bu yıl ilki düzenlenen İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı (GAİF 2012), 30 bin ziyaretçi hedefiyle açılıyor.
     Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürü Siraç Ekin, yaptığı yazılı açıklamada, 300 firma ve kuruluşun fuara katılmak için başvurduğunu, ancak sadece 75 firma ve kuruluşa yer verebildiklerini belirtti.
     Fuara gıda, tekstil, turizm, hizmet ve plastik sektöründen katılımın daha fazla olduğunu ifade eden Ekin, fuar sayesinde Gaziantepin yıl sonuna kadar 10 bin istihdam hedefini aşacağını ve rekor kıracağını vurguladı.
     Fuarda 30 bin kişinin ziyaret etmesini hedeflediklerini aktaran Ekin, şunları kaydetti:
     Ziyaretler kapsamında iş arayan en az 3 bin kişiye istihdam sağlanmasını hedefliyoruz. Fuarda uluslar arası çalışan, çok sayıda istihdam sağlayan büyük ihracatçı firmaların yanı sıra, odalar, vakıflar, dezavantajlı grup dediğimiz engelli dernekleri, Gaziantep Adliyesi Denetimli Serbestlik Şubesi de stant açacak.
     Fuara katılım için yoğun talep vardı. Ancak yerimizin sınırlı olması nedeniyle sadece dörtte birini kabul edebildik. Gelecek yıl daha geniş katılımlı bir fuar düzenleyeceğiz.
     Ekin, fuar boyunca konunun uzmanları tarafından çeşitli konferans ve paneller düzenleneceğini, iş arayanların da ihtiyaç duyulan alanlara göre yönlendirileceğini bildirdi.
    
     -Uluslararası GAPSHOES Fuarına doğru
    
     Uluslararası Ayakkabı Terlik, Saraciye ve Yan Sanayileri Yaz Fuarı (GAPSHOES), 13 Aralıkta açılacak.
     Gaziantep Sanayi Odasından (GSO) yapılan yazılı açıklamaya göre, GSO, Türkiye Umum Ayakkabıcılar Federasyonu ve Gaziantep Kunduracılar Odasının işbirliğinde düzenlenen GAPSHOES, Ortadoğu Fuar Merkezinden gerçekleştirilecek.
     Fuara, Gaziantep, Adana, Çorum, İstanbul, Kahramanmaraş, Kayseri, Konya, Antakya, Samsun ve Şanlıurfadan firmalar katılacak.
     Sektörün ikinci büyüğü olma özelliğini taşıyan fuarda, erkek, kadın, çocuk, spor, terlik, iş emniyet, askeri ayakkabı, çanta, cüzdan, kemer, seyahat çantaları, ayakkabı tabanı, aksesuar, tekstil ve kimyevi maddeler gibi ürünler sergilenecek.
     Ortadoğu ülkeleri ve Türki Cumhuriyetlerinden ziyaretçilerin gelmesi beklenen fuarda 250 firma ürünlerini sergileyecek.
     Fuarın açılış törenine, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktarın da katılması bekleniyor.
    
     Muhabir: Adem Yılmaz - Orhan Çiçek / Veli Gürgah
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
<< Önceki Haber Gaziantep fuarlara ev sahipliği yapıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER