Gül üreticileri 14 Şubata hazırlanıyor

Gül üreticileri 14 Şubata hazırlanıyor -Sevgililer Günü öncesi kesme gül seralarında hazırlıklar yoğunlaştı


MERSİN (A.A) - Yaklaşan 14 Şubat Sevgililer Günü öncesinde, kesme gül üreticileri hazırlıklarını yoğunlaştırdı.
     Tarsus ilçesine bağlı Yenice beldesinde kurulu kesme gül işletmesinin müdürü Dilek Bircanoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 30 bin metrekare kapalı alanla Türkiyenin en büyük kesme gül üretim kapasitesine sahip olduklarını belirterek, yılda 6 milyon adet kesme gül üretimi yaptıklarını söyledi.
     Yaklaşan 14 Şubat Sevgililer Günü nedeniyle çalışmalarına hız verdiklerini ifade eden Bircanoğlu, şöyle konuştu:
     Her özel gün arefesinde olduğu gibi 14 Şubat Sevgililer Günü öncesinde de çalışmalarımız yoğunlaştı. 14 Şubat için özel budama işlemleri, ısıtma işlemleri ve son bakımları yapıyoruz. Ağırlıklı olarak başta kırmızı gül olmak üzere beyaz, sarı, mavi, krem ve pembe renklerde gül üretimi yapıyoruz. İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere Türkiyenin dört bir yanına gül sevkıyatımızı sürdürüyoruz.
     Yıllık giderler baz alındığında 1 gülün yaklaşık 50 kuruşa mal olduğunu dile getiren Bircanoğlu, Sevgililer Gününde 80 bin adet gül satmayı hedeflediklerini kaydetti.
     Tüm hazırlıklara rağmen, satışlar konusunda endişeli olduklarını anlatan Bircanoğlu, şöyle devam etti:
     Son 4-5 yıldır özellikle tüm gül üreticilerinin belini büken satış sorunlarıyla karşı karşıyayız. Yakıt, ilaç, gübre, işçilik ve işletme maliyetleri gibi artan giderlerle ithal gül en büyük sorunumuz. Artan girdi maliyetleri işimizi her geçen gün daha da zorlaştırıyor. Birkaç yıl sonrasında Türkiyede gül üretimiyle ilgili olarak büyük sorunların yaşanabileceğine inanıyorum. Buna en kısa zamanda bir çözüm yolu getirilmesi gerekiyor.
    
     Muhabir: Ahmet Can Erdoğan / Kerem Kocalar
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Gül üreticileri 14 Şubata hazırlanıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER