Güreş

Güreş -Kahramanmaraşta düzenlenen 23. Karakucak Güreş Festivalinde Recep Kara başpehlivan oldu


KAHRAMANMARAŞ (A.A) - Kahramanmaraş Belediyesince düzenlenen 23. Karakucak Güreş Festivalinde, Recep Kara başpehlivan oldu.
     Batıpark Güreş Sahasında yapılan güreşlerin son bölümünde Ordudan Recep Kara ile Erzurumdan Sait Bingöl başpehlivanlık için mücadele etti.
     Normal süresi berabere sona eren karşılaşmanın uzatma devresinde rakibinden puan alan Kara, başpehlivanlığı elde etti. Kahramanmaraştan Mustafa Özdemir ise üçüncü oldu. Sporculara madalyaları ve ödüllerini belediye başkanı Mustafa Poyraz verdi.
     Türkiyenin farklı bölgelerinden yaklaşık 300 sporcunun katıldığı festivalde, 25 sıklette dereceye giren güreşçilere ödülleri verildi.
     Başpehlivan Recep Kara, ödül töreni sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, Kahramanmaraş er meydanında birinci oldum ama maalesef bu sabah acı bir haber aldık. Bingölde 8 polisimiz şehit oldu. Dün de Hakkaride şehitlerimiz vardı. Milletimizin başı sağolsun. Allah böyle acıları bir daha göstermesin. Bugün biz burada er meydanında güreş yapıyoruz ama bu vatan hainlerini sevindirmeyeceğiz diye konuştu.
    
     Muhabir: Ahmet Caner Baysal / Sevil Çelik / Buğra Ersavaş
     Yayıncı: Murat Taydaş

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER