Hakkari Üniversitesinde rektörlük seçimlerine doğru

Hakkari Üniversitesinde rektörlük seçimlerine doğru


HAKKARİ (A.A) - Hakkari Üniversitesi rektörlüğüne aday olan Prof. Dr. Osman Gürdal, İran ve Irak sınırını bir avantaj olarak kabul ederek üniversitede Türkçe dışında Kürtçe, Farsça, Arapça, İngilizce, Azerice ve Rusça gibi dillerin değişik şekillerde kullanılarak, yerli ve yabancı öğrencilerin tercih ettiği bir bölge üniversitesi oluşturmak istediğini bildirdi.
     Hakkari Üniversitesi rektörlük adaylarını belirleme seçimleri yarın yapılacak. 25 öğretim üyesinin oy kullanacağı seçimde rektör Prof. Dr. İbrahim Belenlinin yanı sıra 5 kişi yarışacak.
     Daha önce Hakkari Üniversitesinde rektör yardımcılığı görevini yapan Gazi Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi olan Prof. Dr. Osman Gürdal adaylığını basın toplantısıyla açıkladı.
     Üniversiteyi, öğretim üye ve görevlilerinin tamamıyla hareket ederek bilim, kültür, sanat ve teknoloji merkezi haline getirmek istediğini belirten Güldal, üniversiteyi hem kendisi hem de Hakkari halkıyla barıştırmak ve kucaklaştırmak istediğini söyledi.
     Kentin İran ve Irak sınırında olmasının avantajlarının kullanılması gerektiğini ifade eden Güldal, şunları kaydetti:
     Üniversitede Türkçe dışında Kürtçe, Farsça, Arapça, İngilizce, Azerice ve Rusça gibi dillerin değişik şekillerde kullanıldığı, yerli ve yabancı öğrencilerin tercih ettiği bir bölge üniversitesi oluşturmak temel hedefimdir.
    
     Muhabir: Nevzat Taş
     Yayıncı: Yahya Öylek
<< Önceki Haber Hakkari Üniversitesinde rektörlük seçimlerine doğru Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER