Hakkari Valisi Orhan Alimoğlu Yüksekovada

Hakkari Valisi Orhan Alimoğlu Yüksekovada -Alimoğlu, helikopterle gittiği ilçede bazı sivil toplum örgütü temsilcileri ile bir araya gelerek sorunları dinledi


HAKKARİ (A.A) - Hakkari Valisi Orhan Alimoğlu, helikopterle gittiği ilçede bazı sivil toplum örgütü temsilcileri ile bir araya gelerek sorunları dinledi.
     Aksaraydan Hakkari Valiliğine atanan Alimoğlu, beraberindeki İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Mahmut Çağlayan ve İl Emniyet Müdürü Tufan Ergüder ile helikopterle Yüksekova ilçesine gitti.
     Yüksekova 3. Taktik Tümen Komutanlığında Kaymakam Üzeyir Aziz Özeren, Tümgeneral Şenol Alparslan ve askeri yetkililer tarafından karşılanan Alimoğlu, kaymakamlıkta bazı sivil toplum örgütü temsilcileriyle bir araya gelerek sorunları dinledi.
     Alimoğlu, yaklaşık iki saat süren görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, Hakkariyi ve ilçelerini tanımaya, idarecileriyle tanışmaya çalıştığını belirterek, şöyle konuştu:
     Devletimizin bu bölgede birçok yatırımı var. Bunların başında, kanaatimce en önemlilerinden biri, havaalanı geliyor. Çünkü Hakkarinin önemli bir meselesi Ankaraya, İstanbula uzaklığıdır. Bu kapsamda havaalanının da ihalesi yapıldı. Çalışmalar hızla devam ediyor. Çalışmalar tamamlanırsa Hakkari için büyük bir kolaylık olacak. Ayrıca barajlar ve yollarla ilgili de önemli yatırımlar, çalışmalar var. Bunların hızlanması ve iyi yapılması için işlerin beraberce takipçisi olacağız. Üniversitemizin gelişmesi Hakkarinin en önemli işlerinden birisi.
     Ticaretin olmadığı yerde fakirlik, fakirliğin olduğu yerde de sıkıntı olduğuna dikkati çeken Alimoğlu, konuşmasına şöyle devam etti:
     O bakımdan ticaretimizi geliştireceğiz. Hudut kapısı açılması konusunda yapılan çalışmalar var. Bunların sonuçlanması için takipçisi olacağız. Cahillik bütün kötülüklerin anasıdır. Cehalet olursa insanlar yanlış yapar, yanlış yaptığını da bilemez. O bakımdan eğitim kurumlarımızı iyi eğitir hale getirmemiz lazım. Yüksekova güzel bir memleket burada güzel işler yaparsak burası daha da güzelleşir ve huzur içinde yaşarız. Huzur konusunda da hepimize iş düşer. Bizim devletimizden şefkatli ve adaletli devlet bulunmaz. Buna dikkat ediyoruz, edeceğiz. Ama kıymetini bileceğiz, adalete, şefkate razı olacağız. Birbirimizi huzursuz etmemek için hepimiz üstümüze ne düşüyor ise yapacağız. İnşallah birlikte güzel işler yaparız diyorum.
     Toplantının ardından Esendere Sınır Kapısında da incelemelerde bulunan Alimoğlu, burada yetkililerden bilgi aldı.
     Alimoğlu, ilçedeki temaslarının ardından helikopterle Hakkariye döndü.
    
     Muhabir: Yılmaz Kazandıoğlu
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber Hakkari Valisi Orhan Alimoğlu Yüksekovada Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER