Hal esnafından açlık grevi eylemi

Hal esnafından açlık grevi eylemi -Adanada bir grup esnaf, faaliyet gösterdikleri Yüreğir Halinin Büyükşehir Belediyesi tarafından tescil edilmediği gerekçesiyle açlık grevi başlattı


ADANA (A.A) - Adanada bir grup esnaf, faaliyet gösterdikleri Yüreğir Halinin Büyükşehir Belediyesi tarafından tescil edilmediği gerekçesiyle açlık grevi başlattı.
     Yüreğir Hal Derneği İkinci Başkanı Hacı Yüksekyayla, Adana Büyükşehir Belediyesi önünde bir grup esnafın katılımıyla yaptığı açıklamada, Başkan Vekili Zihni Aldırmazın, içinde bulundukları hali kasıtlı olarak Vedat Dalokay Hali gibi tescil ettirmediğini öne sürdü.
     Yüreğirdeki halin, toptancı hal niteliğinde olduğunu belirten Yüksekyayla, şunları kaydetti:
     İçinde bulunduğumuz halin tescil edilmesi için Adana Büyükşehir Belediye Meclisinde gerekli karar alındı. Ancak Zihni Aldırmaz bu tescili yapmayarak, yetkisini kötüye kullanıyor ve bizi mağdur ediyor. Tescil işleminin yapılmaması durumunda toptan ticari faaliyetimiz, 1 Ocak 2013 tarihinde sona erecek. Bu sorun çözümlenene kadar bazı arkadaşlarımız açlık grevi yapacak. Sıkıntımız çözümlenmezse, bu açlık grevi ölüm orucuna dönüşecek.
     Basın açıklamasının ardından belediye yanındaki Abidin Dino Parkına giden bir grup esnaf, oturma eylemi yaparak açlık grevine başladı.
     Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz da, Yüksekyayla ve beraberindekilerle bir süre görüştü.
     Aldırmaz, daha sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, merkez Yüreğir ilçesinde 300-400 dönümlük bir alanda yeni hal kompleksi yapılacağını söyledi.
     Vedat Dalokay Halindeki esnafın da buraya taşınacağını belirten Aldırmaz, Belediye olarak biz bu esnafımızın mağduriyetini istemeyiz. Onların bu şekilde ticari faaliyet yapmalarında bir engel yok. Yasalar ve yönetmelik gereğince yapılabilecek bir şey varsa yapacağız dedi.
     Eyleme katılan esnaf, açlık grevini sürdüreceklerini belirtti.
    
     Muhabir: Ali Güreli
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Hal esnafından açlık grevi eylemi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER