Kayalıktan düşen rehber 5 saatte kurtarıldı

Kayalıktan düşen rehber 5 saatte kurtarıldı -Tarsus ilçesinde, kayalıktan düşerek yaralanan ve düştüğü yerde mahsur kalan avcı rehberi, 5 saat süren çalışmalar sonucu kurtarılabildi


MERSİN (A.A) - Tarsus ilçesinde ayağının kayalığa sıkışması sonucu düşerek yaralanan ve düştüğü yerde mahsur kalan avcı rehberi, yaklaşık 5 saat süren çalışmalar sonucu kurtarıldı.
     Hopur-Topaşır Yaban Hayatı Geliştirme Sahasında, 2012-2013 av sezonu kapsamında avcılara eşlik eden Mustafa Önat (30), bin 800 metre rakımlı Kocaavlak mevkisinde ayağının kayaya sıkışması sonucu düşerek yaralandı.
     Kafiledeki avcı grubu, durumu Tarsus Milli Parklar ve Doğa Koruma Mühendisliği yetkililerine bildirdi. Bölgeye gelen Milli Parklar ve Doğa Koruma Mühendisliği ile Tarsus Avcılar Kulübü görevlileri Önatın mahsur kaldığı Kocaavlak mevkisine tırmandı.
     Uzun uğraşlar sonucu sonucu Önata ulaşan kurtarma ekipleri, ayak bileğinde kırık tespit edilen kazazedeye ilk müdahaleyi yaptı.
     Daha sonra seyyar sedyeyle 1.5 kilometre taşınan Önat, burada bekleyen 112 sağlık ekiplerine teslim edildi.
     Yaklaşık 5 saat süren çalışmalar sonucu mahsur kaldığı yerden kurtarılan Mustafa Önat, Pozantı Devlet Hastanesine kaldırıldı.
     Ayak bileğinde kırık tespit edilen ve buradaki ilk müdahalenin ardından Tarsus Devlet Hastanesine sevk edilen Önatın sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.
     Tarsus Avcılar Kulübü Başkanı Tufan Dokucu, yaptığı açıklamada, Dik bir yamaca tırmandık. Bir ara ciğerlerimizin bittiğini sandık. Çok zorlu bir parkurdu. İpler yardımıyla yavaş yavaş kazazedeyi 2 saatte indirmeyi başardık ve sağlık ekiplerine teslim ettik dedi.
    
     Muhabir: Ahmet Can Erdoğan / Kerem Kocalar
     Yayıncı: İsa Sansar
<< Önceki Haber Kayalıktan düşen rehber 5 saatte kurtarıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER