Hasssada eğitime destek

Hasssada eğitime destek -Hatsaş Tekstil tarafından ilçeye yaptırılacak 24 ve 18 derslikli iki okulun protokolü imzalandı


HATAY (A.A) - Hassa ilçesinde faaliyet gösteren Hatsaş Tekstil tarafından ilçeye yaptırılacak 24 derslikli ilköğretim ile 18 derslikli ortaokulun protokolü imzalandı.
     Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, valilikte düzenlenen protokol imza töreninde yaptığı konuşmada, Hassa ilçesinde faaliyet gösteren ve İl Özel İdarenin yüzde 59 hissesine sahip olduğu tekstil firmasının ek bütçesinin tamamını okul yapımına harcayacağını söyledi.
     Hassa ilçesinde yapılacak ilk ve ortaokul inşaatının tüm masraflarını firmanın yükleneceğini belirten Lekesiz, eğitime yapılacak bu önemli yatırımın orta ve uzun vadede kente ve ülkeye çok öneli katkılar sunacağını ifade etti.
     Lekesiz, toplamda 5 milyon TLye yakın bir bedelle yapılacak iki okulun hem eğitim camiası için hem de Hatay için hayırlı olması dileğinde bulundu.
     Hassa Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu da, iki okulla ilçede eğitim alanında çok önemli bir ihtiyacın giderileceğini söyledi.
     İl Milli Eğitim Müdürü Osman Şimşek ise 24 ve 18 derslikli iki okulun toplam 8 ay gibi bir sürede bitirilmesinin hedeflendiğini dile getirdi.
     Konuşmaların ardından okulun protokolü imzalandı. Törene İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Muhittin Şahin ve Hassa Belediye Başkanı Mehmet Karataş da katıldı.
    
     Muhabir: Abdulgafur Kılıç / İsmihan Özgüven
     Yayıncı: Süleyman Tıraş
<< Önceki Haber Hasssada eğitime destek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER