Havva

Havva-Sedat Atilla Avcıoğlu Fen Lisesinin temeli atıldı


ANTALYA (A.A) - Kumlucada hayırsever Havva ve Sedat Atilla Avcıoğlu tarafından yaptırılacak fen lisesinin temeli atıldı.
     Havva-Sedat Atilla Avcıoğlu Fen Lisesinin temel atma törenine Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, Suriyeli Mültecilerden Sorumlu Koordinatör Vali Veysel Dalmaz, Jandarma Alay Komutanı Jandarma Kurmay Albay Aykut Tanrıverdi, Kumluca Kaymakamı Salih Işık, Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, hayırsever Havva ve Sedat Atilla Avcıoğlu ile ailesi, daire amirleri vatandaşlar katıldı.
     Altıparmak, burada yaptığı konuşmada, Antalyada çok güzel işler yapıldığını, her yerde bir çalışma, iş yapıldığını ve yapılmaya da devam edeceğini belirtti.
     Milleti zengin olmayan devletin de zengin olamayacağını ifade eden Altıparmak, milletin zenginliğinin toplum yararına yapılan desteklerle ölçüldüğünü dile getirdi.
     Altıparmak, şöyle konuştu:
     Vali olarak üç yıla yakın bir sürede Antalyada okul anlamında 91 protokole imza attım. Hedefimiz bunu üçüncü yılımızda 100e çıkartmak. Bunların sadece 5i Kumlucada. Okullarımızdan onurlu, şahsiyetli, devletini ve milletini seven çocuklar yetişsin diye çaba gösteriyoruz. Bunu da değerler eğitimimizle gerçekleştirirken, öğretmenlerimiz büyük gayretler gösteriyor. Hayırseverlik konusundaki başarı ne bir valiye ne bir kaymakama ne de belediye başkanına aittir. Buradaki başarı hepimizin, hayırseverlerin, toplumumuzundur.
     Altıparmak, hayırsever Havva ve Sedat Atilla Avcıoğluna teşekkür etti.
     Kaymakam Işık da Kumlucanın her geçen gün büyüdüğünü ve geliştiğini, bu gelişmelere paralel olarak eğitimde de büyük gelişmeler yaşandığını söyledi.
     Temeli atılan fen lisesinin ilçedeki dokuzuncu lise olduğunu anlatan Işık, 13 Nisanda da Anadolu İmam Hatip Lisesinin temelini atacaklarını belirtti.
     Avcıoğlu ailesinin ilçeye büyük katkılarda bulunduklarını kaydeden Işık, Babaları rahmetli Ahmet Avcıoğlu hayırları başlattı, çocukları da aynı şekilde devam ettiriyor. Avcıoğlu ailesinin tüm fertlerini kutluyor, bu hayırların diğer hayırseverler öncü olmasını temenni ediyorum dedi.
     Belediye Başkanı Çetinkaya da her zaman birlik ve beraberliğin daim olması temennisinde bulundu.
     Hayırsever Havva-Sedat Atilla Avcıoğlu çifti, eğitim her alanına desteklerini sürdürdüklerini söyledi.
     Konuşmaların ardından Kumluca Müftüsü Abdulmuttalip Peşe tarafından dua okundu. Daha sonra Vali Altıparmak ile diğer katılımcılar tarafından temsili temel atma gerçekleştirildi.
    
     -Vali Altıparmaktan ziyaret ve incelemeler-
    
     Vali Altıparmak ve beraberindekiler, daha sonra Kumluca Adliye Sarayında Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Başdaş ile bir süre görüştü. Ardından Anadolu Turizm Otelcilik ve Meslek Lisesi inşaatını gezen Altıparmak, inşaat hakkında yetkililerden bilgi aldı.
     İnşaatta çalışan işçilerle de bir süre sohbet eden Altıparmak, Kumluca Belediyesi Günay Sahil Tesislerinde bir süre dinlendi. Ardından Finike ilçesine giden Altıparmak, burada da ziyaretlerde bulundu.
    
     Muhabir: Mehmet Çakmak
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER