Engellilere yönelik Kariyer Merkezi

Engellilere yönelik Kariyer Merkezi


KONYA (A.A) - Konya Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Beyazay Derneği arasında, engellilere yönelik Kariyer Merkezi oluşturulmasıyla ilgili protokol imzalandı.
     Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, belediye meclis salonunda yaptığı konuşmada, oluşturulacak Kariyer Merkezinde engelli istihdamının kolaylaştırıcı çalışmalar yapılacağını ifade etti.
     Hükümetin son yıllarda engellilere yönelik çok sayıda yeni düzenlemeye imza attığını hatırlatan Akyürek, bu uygulamaların takibinin, halka ve muhataplara anlatılmasının önemli olduğunu söyledi.
     Engellilere yönelik yapılan düzenlemelerin büyük bir çoğunluğunun altında Türkiye Beyazay Derneği Genel Başkanı Lokman Ayvanın imzası olduğunu belirten Akyürek, Son yıllarda yapılan mevzuattaki iyileştirmelerle Türkiye dünya standartlarını yakalamış durumda. Sadece mevzuat değişikliği ve bazı hakların tanınması yetmiyor. Aynı zamanda zihniyet değişimine de ihtiyaç var. Biz bu çalışmayla zihniyet değişiminin hızlanmasını sağlayacağız diye konuştu.
     Türkiye Beyazay Derneği Genel Başkanı Lokman Ayva ise Kariyer Merkezinde engellilerin iş kültürünü edineceklerini, Konya Büyükşehir Belediyesinin herkesle iletişim kurabilmesinin çok önemli olduğun dile getirdi.
     Konuşmaların ardından Akyürek ve Ayva Kariyer Merkezinin protokolünü imzaladı.
    
     Muhabir: Ayşe Şensoy
     Yayıncı: Murat Aslan
<< Önceki Haber Engellilere yönelik Kariyer Merkezi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER