YGS sonuçları açıklandı

YGS sonuçları açıklandı -2013 yılı sonuçlarına göre en başarılı iller sıralamasında Isparta 5, Antalya 8, Burdur ise 9uncu sırada yer aldı


ISPARTA (A.A) - 2013 Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) sonuçlarına göre en başarılı iller sıralamasında Isparta 5, Antalya 8, Burdur ise 9uncu sırada yer aldı.
     Isparta Milli Eğitim Müdürü Muhammet Öztürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ispartanın fiziki altyapısını tamamlayan, kalite yönünden büyük düşünerek öğrenci merkezli eğitimle başarıyı artırmaya çalışan bir il olduğunu söyledi.
     Ispartada fiziki altyapı ile teknolojik donanım açısından bir sıkıntı bulunmadığını vurgulayan Öztürk, derslik başına öğrenci sayısının 20 olduğunu, öğretmen açığı bulunmadığını kaydetti.
     Ispartanın geçen yıl YGSde Türkiyedeki en başarılı sekizinci şehir olduğunu hatırlatan Öztürk, Bu yıl en başarılı beşinci il olmak bizi son derece mutlu etti. Bu başarı tesadüfü değil. Eğitim sadece dört duvar arasında öğretmenin ve öğrencinin ilişkisi değildir. Sosyal çevre, aile, okul yönetimi ve tüm sosyal donatı ve paylaşımlarla bu başarıyı yakaladık. Başarımızın her yıl artmasının nedeni budur dedi.
     Gelecek yıl YGSde en başarılı 3 il arasına girmeyi hedeflediklerini anlatan Öztürk, Bu amaçla Süleyman Demirel Üniversitesi Eğitim Fakültesi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında eğitimde iş birliği protokolü imzaladık. Protokol doğrultusunda daha iyi olmak için gerekenleri tespit edeceğiz diye konuştu.
     Öztürk, YGSde başarısızlığın kader olmadığını, çalışıldığı taktirde mutlaka başarı elde edileceğini sözlerine ekledi.
    
     -Antalya en başarılı 8inci il-
    
     YGSde bu yıl en başarılı iller sıralamasında 8inci sırada yer alan Antalya, 2008 yılında 23üncülükten geçen yıl 6ncılığa kadar yükselmişti.
     Antalya Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, bu yıl YGSye Antalyadan 45 bin 157 öğrencinin katıldığını bildirdi.
     Antalyanın bu yıl YGSde en başarılı iller sıralamasında 8inci sırada yer aldığını bildiren Gülay, Başarımızda ilimizde uyguladığımız Değerler Eğitimi ve İlköğretim ve Lise Başarı Artırma projelerinin çok katkısı var. Her yıl Türkiyenin 80 ilinden büyük oranda göç almamıza rağmen yerimizi korumaya çalışıyoruz. Hedefimiz başarı sıralamasında Antalyanın ilk 10daki yerini muhafaza etmek diye konuştu.
    
     -Burdur 9uncu sırada yer aldı-
    
     Burdur Valisi Nurettin Yılmaz ise Burdurun yıllardır en başarılı iller sıralamasına girdiğini, amaçlarının eğitimde sürekli başarıyı yakalamak olduğunu söyledi.
     Bu yıl en başarılı iller sıralamasında 9uncu sırada bulunduklarını ifade eden Yılmaz, Burdur bu başarılara alışık. Öğrencilerimize üniversite yaşamlarında başarı diliyorum. Öğrencilerimizin aynı başarıları önümüzdeki yıllarda da artırarak devam ettirmeleri temennimiz dedi.
     İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin de kentin her sene eğitim alanında belli bir başarı seviyesini yakaladığını vurguladı.
     Eğitimde ilk 10a girmenin başarı sayıldığına işaret eden Çetin, Başarılı olmaya devam edeceğiz. Başarının kentteki öğrenci sayısıyla birebir irtibatlı olduğunu düşünmemek lazım. Mesela Ankara en çok öğrenci sayısı olan iller arasında ama elde ettiği başarı var. Burdurdaki başarımız ise öğrencilerin, öğretmenlerin ve velilerin eğitim konusuyla gerektiği gibi ilgilenmesinden kaynaklanıyor diye konuştu.
    
     Muhabir: Murat Yolcu - Yusuf Karadağ - Gökmen Yüce
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber YGS sonuçları açıklandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER