Hepsi birinci oldu

Hepsi birinci oldu -Şırnakta usta öğretici sıkıntısı nedeniyle halk oyunlarında sadece 4 takım oluşturuldu -4 dalda düzenlenen Halk Oyunları Yarışmasına katılan 4 takım da birinci seçildi


ŞIRNAK (A.A) - Şırnakta 4 dalda düzenlenen Halk Oyunları Yarışmasına katılan 4 takım da birinci seçildi.
     Şırnakta usta öğretici sıkıntısı nedeniyle halk oyunlarında sadece 4 takım oluşturuldu. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Merkez Spor Salonunda Kulüplerarası Halk Oyunları Yarışması düzenlendi. Yarışma minikler, yıldızlar, gençler ve karma büyükler olmak üzere 4 dalda yapıldı. Yarışmaya, 4 takım katıldı.
     Yarışma sonucunda kendi dallarında tek takımla katıldıkları için 4 takım da birinci seçildi. Yarışmada, birinci gelen 4 takıma çeşitli ödülleri verildi.
     Öte yandan, yarışmada yer alan 2 takımdaki gençlerin ayakkabı giymedikleri görüldü.
     Yarışmada rakipsiz birinci gelen takımlar, bölgesel grup yarışmalarında Şırnakı temsil edecek.
     Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Selahattin Yörünç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Şırnakta tek halk oyunları usta öğreticinin bulunduğunu belirterek, Uzun zamandır halk oyunları konusunda sıkıntı yaşıyoruz. Usta öğretici sıkıntısı çekiyoruz dedi.
     Kentteki tek olan usta öğreticisi Zahir Sakın 4 ay boyunca çalışma yaptığını, bunun sonucunda 4 takım oluşturduğunu kaydeden Yörünç, usta öğretici Saktan umutlu olduklarını dile getirdi.
     Sakın kısa sürede 4 takım kurabilme başarısını gösterdiğini anlatan Yörünç, Sak, bu konuda bize yeni bir umut ışığı oldu. Takımlarımız 12 yöresel oyunu iyi bir şekilde icra edebiliyorlar. Bu yarışmamız bu yönüyle bir başlangıç açısından çok önemlidir. Hocamız Sak ve takımlarımızdan çok şey bekliyoruz. Takımlarımızın, ilimizi Türkiyede en iyi şekilde temsil edeceklerine inanıyorum diye konuştu.
    
     Muhabir: Şaban Yılmaz / Nurten Aslan
     Yayıncı: Behçet Güngör

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER