Hurdalardan yapılan heykeller sergileniyor

Hurdalardan yapılan heykeller sergileniyor -Akdeniz Sanayi Sitesinde çalışan 11 sanayi ustasının hurda metalleri kullanarak yaptığı 10 heykel, sanayi sitesi içinde oluşturulan açık hava galerisinde sergiye sunuldu (Fotoğraflı-Gö


ANTALYA (A.A) - Antalyadaki Akdeniz Sanayi Sitesinde çalışan 11 sanayi ustasının hurda metallerden yaptığı, arasında ahtapot, zürafa, dinozorun da bulunduğu 10 heykel, sanayi sitesi içindeki bir parkta oluşturulan açık hava galerisinde sergilenmeye başladı.
     Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşleri Dairesi Başkanlığı ile Akdeniz Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanlığı işbirliğiyle sanayi sitesinde kurulan Atık Malzeme ile Heykel Tasarım ve Uygulama Atölyesinde eğitim alan 11 sanayi ustası, burada gördükleri eğitimin ardından hurdaları sanat eserlerine dönüştürdü.
     Sanayi ustalarının yaklaşık bir buçuk ay süren çalışmalarının ardından hurda otomobil parçalarını kullanarak yaptıkları ahtapot, zürafa, robot, boğa, çember çeviren çocuk ve boğanın da arasında bulunduğu 10 heykel, Akdeniz Sanayi Parkında oluşturulan Atık Heykel Açıkhava Galerisinde sergiye sunuldu.
     Serginin açılış töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, sanayi esnafının sanatsal etkinliklere ilgi duyması ve yeteneklerini göstermesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Projenin Türkiyede ilk olduğuna işaret eden Akaydın, Burası Antalya esnafının el emeği göz nuru olan kültür ve sanat parkına dönüşecek. Uzun vadede bu eserler turizmle de buluşacak dedi.
     Akdeniz Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı Mehmet Öztürk de ustaların heykelleri yaparken piston kolları, araç kaportaları, hurda bilyalar, yağ varillerinden yararlandığını anlattı. İleriki dönemde heykel sayısını artıracaklarını belirten Öztürk, Atık metallerle 8-10 metre büyüklüğünde ejderha, fil, deve ve Nasrettin Hocanın eşeğe ters binmiş halini gösteren heykeller yapıp sergileyeceğiz diye konuştu.
     Törende Büyükşehir Belediye Başkanı Akaydın, heykellerin sahibi 11 sanayi ustasına plaket verdi.
    
     Muhabir: Şamil Kahveci / Güç Gönel
     Yayıncı: Tuncer Çetinkaya
<< Önceki Haber Hurdalardan yapılan heykeller sergileniyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER