TFF İcra Kurulu Üyesi Koşar:

TFF İcra Kurulu Üyesi Koşar: Altyapımızdaki kabiliyetli futbolcularımızı eğiterek gün yüzüne çıkarabilirsek futbolcu ithal eden değil, ihraç eden bir ülke haline geliriz


DENİZLİ (A.A) - Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) İcra Kurulu Üyesi Arif Koşar, Altyapımızdaki kabiliyetli futbolcularımızı eğiterek gün yüzüne çıkarabilirsek futbolcu ithal eden değil, ihraç eden bir ülke haline geliriz dedi.
     Denizlispor Kulübünü ziyaret eden Koşar, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, bütün takımların istikrarlı olmasını istediklerini, altyapı ve tesisleşme konusunda kulüplerin belli bir noktaya gelmesini arzuladıklarını söyledi.
     Altyapı ve tesisleşme konusunda belli bir noktaya gelmiş takımları sırtlarında taşımanın boyunlarının borcu olduğunu vurgulayan Koşar, şöyle konuştu:
     Türkiyede ihracat sürekli artıyor. Ekonomik ve sosyal açıdan nazardan korkulan bir ülke haline geldik. Türk futbolu da bu aşamada içinde bulunduğu türbülansı atlatmak zorunda olduğu bir süreçte. Uçan bir ekonominin, istikrarın olduğu bir ülkede Türk futbolunun can çekişmesi, bezgin kalması gibi bir duruma yöneticiler olarak bizim müsaade etmememiz lazım. O yüzden birlikteliği bozmadan hepimiz çok çalışmalıyız.
     Türkiyedeki spor kulüplerinin altyapılarından iyi futbolcular çıkacaktır. Yeter ki biz onları iyi yönlendirelim, sistemimizi doğru kuralım. Yaz okullarında altyapısı çok iyi olan hocalarla eğitim verip, çocuklarımızı daha iyi eğitip, futbol camiasına unutulmaz isimler kazandırmak bizim elimizde. Biz altyapımızdaki kabiliyetli futbolcularımızı eğiterek gün yüzüne çıkarabilirsek futbolcu ithal eden değil, ihraç eden bir ülke haline geliriz.
     Gazetecilerin, Denizlisporun 19 Haziran Salı günü yapılacak olağanüstü genel kuruluyla ilgili sorularını da yanıtlayan Koşar, kendilerinin şehrin iç dinamiklerine kesinlikle karışamayacağını kaydetti.
     Koşar, aile içinde yaşanan olaylara müdahale etme haklarının bulunmadığını belirterek, Bizim arzumuz yönetime etkili ve yetkili arkadaşların gelmesi. Bugüne kadar Yurdal Duman bu takımı güzel bir şekilde yönetti. Yurdal başkan, bu kongrede bir liste çıkarırsa bu listenin kabul göreceğine inanıyoruz diye konuştu.
     Denizlispor Yönetim Kurulu Başkanı Yurdal Duman ise Denizlisporun hiçbir zaman sahipsiz kalmayacağını ifade ederek, Biz koltuk sevdalısı değiliz. Koltuğa yapışık insanlar da değiliz, Denizlisporda hizmet için varız. Her zaman Denizlisporun menfaatlerini düşündük, bundan sonra da düşünmeye devam edeceğiz dedi.
    
     -TFF Profesyonel Kurulu, Ege kulüpleri ziyaretini tamamladı-
    
     Öte yandan TFF Profesyonel Kurulunun, Ege bölgesinde dün İzmirde başladığı profesyonel kulüpleri ziyaretleri sona erdi.
     Koşar, Profesyonel Kurul Başkan Yardımcısı Mustafa Beyazlı ile Kayseri Erciyesspor Kulübü Başkanı Ziya Eren, Bucaspordan Hüsnü Kaya ve Denizlispor Kulübü Başkanı Yurdal Duman ile yedek üye TKİ Tavşanlı Linyitspor Kulübü Başkanı Zafer Atalaydan oluşan heyet, 4 profesyonel ligde yer alan 14 kulüpte incelemelerde bulundu.
    
     Muhabir: Mustafa Çiftçi / Mustafa Dermencioğlu / Ali Korkmaz / Buğra Ersavaş
     Yayıncı: İbrahim Uyar
<< Önceki Haber TFF İcra Kurulu Üyesi Koşar: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER