Hz. Muhammede hakaret içeren filme tepkiler

Hz. Muhammede hakaret içeren filme tepkiler -Londra Üniversitesinden Prof. Dr. John: -Batılılar ile Müslümanlar arasında gerilimi artıran karikatürler ve Müslümanların Masumiyeti filmi gibi bazı durumlar fikir özgürlüğü kapsamında


BALIKESİR (A.A) - Londra Üniversitesinden Prof. Dr. Agustine John, Batılılar ile Müslümanlar arasında gerilimi artıran karikatürler ve Müslümanların Masumiyeti filmi gibi bazı durumlar fikir özgürlüğü kapsamında değerlendirildiğinde yanıltıcıdır değerlendirmesini yaptı.
     Balıkesir Üniversitesinden (BAÜ) yapılan yazılı açıklamaya göre, Uluslararası İlişkiler Araştırma ve Uygulama Merkezinin de yer aldığı, AB Leonardo Da Vinci Programı Yenilik Transferi Projesi kapsamında, İngiltere ve Almanya ortaklarının temsilcileri Prof. Dr. Agustine John, Waltraud Idir, Joy John ve Susanne Füssel, BAÜyü ziyaret etti.
     Fen-Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda, Avrupa ve İslam Arasında Kültürlerarası Diyalog ve Karşılıklı Saygı konulu konuşma yapan Prof. Dr. John, son yıllarda Avrupa ve ABDde yükselme eğilimi gösteren İslamofobiye değinerek, bunun bir çeşit ırkçılık, yabancı düşmanlığı ve barbarlık olduğuna ve bazı medya kuruluşlarınca da körüklendiğine dikkati çekti.
     Müslümanlar ya da batılıların bazı münferit girişimlerinin, bütün bir topluluğa genellenmesinin doğru olmadığını dile getiren John, Karikatürler, provokatif, sorumsuz ve edepsiz girişimlerdir. Batılılar ile Müslümanlar arasında gerilimi artıran karikatürler ve Müslümanların Masumiyeti filmi gibi bazı durumlar fikir özgürlüğü kapsamında değerlendirildiğinde yanıltıcıdır. Ayrıca, Müslümanların şiddet temelli tepkiler göstermeleri, kendi entelektüel ve uygarlık pozisyonlarıyla uyuşmuyor ifadesini kullandı.
     BAÜ Rektörü Prof. Dr. Mahir Alkan da proje grubunu ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek, konuklarına çalışmalarında başarılar diledi.
    
     Muhabir: Seyhan Kırıcı / Zafer Akpınar
     Yayıncı: Kamuran Akkuş
<< Önceki Haber Hz. Muhammede hakaret içeren filme tepkiler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER