İpekyolu Kalkınma Ajansı, 2013de 19 milyon

İpekyolu Kalkınma Ajansı, 2013de 19 milyon TL destek verecek


GAZİANTEP (A.A) - İpekyolu Kalkınma Ajansı, 2013 yılı mali destek programı kapsamında 19 milyon TL destek verecek.
     Gaziantep, Adıyaman ve Kilis illerine yönelik faaliyet gösteren İpekyolu Kalkınma Ajansının Genel Sekreteri Bülent Özkan, yaptığı yazılı açıklamada, gelecek yıl 4 ayrı program kapsamında destek vereceklerini belirtti.
     Özkan, bölgeye 2 yılda 36 milyon TL kaynak aktardıklarını hatırlatarak, 2013de 4 ayrı programla bölgeye 19 milyon TL kaynak sağlayacaklarını bildirdi. Ekonomik kalkınma mali destek programıyla Gaziantep, Adıyaman ve Kilisin rekabet gücünü artıracak ve sürdürülebilir kalkınmasına katkı sağlayacak sektörlerde destek verileceğini ifade eden Özkan, Ar-Ge, inovasyon ve markalaşma çalışmalarının geliştirilmesi, turizmin çeşitlendirilmesi ve alternatif turizm olanaklarının artırılmasıyla, okul öncesi eğitimin yaygınlaştırılması konularında destek verileceğini kaydetti.
     Bölge içi gelişmişlik farklarının azaltılması mali destek programıyla Adıyaman ve Kilis illerinin sosyo-ekonomik gelişmişlik düzeyinin artırılarak iller arasındaki gelişmişlik farklarının azaltılmasının hedeflendiğini vurgulayan Özkan, şöyle devam etti:
     Bu amaç doğrultusunda Ar-Ge, pazarlama, örgütlenme, tanıtım, yayım, mesleki eğitim çalışmaların geliştirilmesi amaçlanıyor. Organik tarımın ve tarım uygulamalarının yaygınlaştırılması, tarımsal üretimde alternatif enerji uygulamalarının yaygınlaştırılması, yöresel ürünler ve el sanatlarının markalaşması konularında destek verilecek.
     Sosyal kalkınma mali destek programıyla da bölgenin insan kaynakları ve sosyal sermayesinin geliştirilerek, sosyo-ekonomik gelişmişlik düzeyinin artırılmasının hedeflendiğini aktaran Özkan, şunları kaydetti:
     Göçle gelen insanların sosyal uyum ve entegrasyonun sağlanması, dezavantajlı grupların ekonomik ve sosyal hayata katılımının sağlanması ve okul öncesi eğitim konularında destek verilecektir. Turizm altyapısı mali destek programıyla, bölgenin kalkınmasına katkı sağlayacak turizme yönelik altyapı ve sosyal donatının geliştirilmesi hedeflenmektedir. Bu amaç doğrultusunda bölgenin doğal, tarihi ve kültürel mirasın değerlendirilmesine yönelik altyapı ve yenileme çalışmalarının geliştirilmesi konularında mali destek verilecek.
    
     Muhabir: Adem Yılmaz
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber İpekyolu Kalkınma Ajansı, 2013de 19 milyon Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER