Irak Türkmen Muharipler Derneği Başkanı Vandavi:

Irak Türkmen Muharipler Derneği Başkanı Vandavi: -(İmralı görüşmeleri) Umudumuz bu görüşmeler sonunda anlaşma olsun ve silahlar bırakılsın


KARABÜK (A.A) - Irak Türkmen Muharipler Derneği Başkanı Emekli Tuğgeneral Yaşar Vandavi, İmralı görüşmelerine ilişkin, Umudumuz bu görüşmeler sonunda anlaşma olsun ve silahlar bırakılsın dedi.
     Vandavi, Karabükte bulunan özel bir hastaneyi ziyaret ederek yetkililerden hastane hakkında bilgi aldı. Vandavi, ziyaretinin sonunda gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiyenin geçmişten gelen bağlardan dolayı birinci vatanlarınI olduğunu söyledi.
     Osmanlı İmparatorluğunun torunları olduklarını hatırlatan Vandavi, Atalarımız Türkiyeden gelen insanlar. O nedenle bizlerin sıkıntısı Türkiyenin sıkıntısıdır. Türkiyenin sıkıntısında bizimdir. Bölgemizde bundan önce çok büyük olaylar yaşandı. Şimdi azaldı ancak Kerkükte hala devam ediyor. Türkiyeden ricamız Irak merkezi hükümeti ile iyi ilişkiler yapsın. Türkiyeden çok şeyler bekliyoruz diye konuştu.
    
     -İmralı Görüşmeleri-
    
     Türkiyenin rahatlığını istediklerini ve bu nedenle yaşanan terör olaylarının son bulması gerektiğini vurgulayan Vandavi, şöyle devam etti:
     İnşallah terör örgütü ile yapılan görüşmeler olumlu biter. Türkiyede olaylar yaşanmasın, bitsin. Şehit olan askerler bizim kardeşimiz. Bizim evlatlarımız onlar. Umudumuz bu görüşmeler sonunda anlaşma olsun ve silahlar bırakılsın. Devlet istikrar bulsun.
    
     -Sağlık Hizmetleri-
    
     Türkmen bölgesinden Türkiyeye sağlık hizmeti almaya gelen birçok vatandaşın bulunduğunu hatırlatan Vandavi, Türkiyedeki sağlık hizmetlerinin çok iyi olduğunu ve bölgesinden birçok hastanın tedavisi için Türkiyeyi özellikle Karabükü seçtiğini, Karabükteki bu özel hastanenin ise Türkmenlere çok büyük kolaylıklar ve imkanlar sunduğunu, bu nedenle herkese teşekkür ettiğini ifade etti.
    
     Muhabir: Ahmet Özler
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber Irak Türkmen Muharipler Derneği Başkanı Vandavi: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER