İş adamından eğitime destek

İş adamından eğitime destek -Muharrem Kol, Amasya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi yapımı için 250 bin liralık bağışta bulundu -Rektör Prof. Dr. Orbay: "Amasyalıların üniversitemize gönüllerinden geldiği gibi destek olmasını bekliy


AMASYA (A.A) - Amasyalı iş adamı Muharrem Kol, Amasya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi binası yapımı için 250 bin liralık bağışta bulundu.
     Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, Kol İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Kolu makamında kabul etti.
     Orbay, Amasya Üniversitesi bünyesinde geçen yıl açılma kararı alınan İlahiyat Fakültesi binası inşaatı için Amasyalıların desteğini beklediklerini ifade etti.
     Amasyalı hayırseverlerin İlahiyat Fakültesi inşaatına destek olacaklarına inancının tam olduğunu belirten Orbay, "Amasyanın tarihi bir mirası var. İlahiyat Fakültesi ile din hizmetlerinin yanı sıra el yazması eserlerimizi akademik dünyaya kazandırabilmeyi istiyoruz. Artık hafızlık eğitimi almış insanlarımız fakültemiz olmadığı için dışarıya gitmeyecekler" dedi.
     İlahiyat Fakültesi için Teknoloji Fakültesi yakınlarında içinde camisi olacak bin metrekarelik bir yer belirlendiğini ve birkaç gün içinde yer tesliminin yapılacağını anlatan Orbay, şunları kaydetti:
     "Amasyalılara İlahiyat Fakültesi yapımı için ihtiyacımız var. Her şeyi merkezi bütçeden bekleyince bir yere gelip tıkanıyorsunuz. Merkezi bütçenin dışında Amasyalıların desteğine ihtiyacımız var. Amasyalıların üniversitemize gönüllerinden geldiği gibi destek olmasını bekliyoruz. Çağrımıza insanlar duyarsız kalmıyor. Daha önce iş adamı Hasan Ali Cesur üniversitemize İlahiyat Fakültesi inşaatı yapımı için 1 milyon lira destek verdi. Şimdi de iş adamı Muharrem Kol sesimize ses veriyor. Muharrem beyin soyadı gibi bu fakültemize el ve kol vermesi bizi mutlu etti."
     İş adamı Kol ise İlahiyat Fakültesine destek vermekten duyduğu mutluluğu ifade ederek, "Kol İnşaat olarak İlahiyat Fakültesine 250 bin liralık bir katkı sağlayacağız inşallah. Aynı zamanda inşaat yapımı sırasında proje ve teknik destek gibi katkılarımız da olacak. Bakıldığı zaman bu katkılarımız 1 milyon lirayı bulacaktır" ifadelerini kullandı.
     Ziyarette, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şuayip Özdemir ve Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Feda Öner de hazır bulundu.
    
     Muhabir: Fatih Mehmet Kürkçü
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber İş adamından eğitime destek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER