İshak Sunguroğlu Elazığda anıldı

İshak Sunguroğlu Elazığda anıldı


ELAZIĞ (A.A) - Merhum yazar İshak Sunguroğlu Elazığda anıldı.
     Harput ve Köyleri Kültür ve Dayanışma Derneği (HARPUT-DER) tarafından Fırat Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezinde Vefatının 35. Yılında İshak Sunguroğlunu Anma Paneli düzenlendi.
     AK Parti Elazığ Milletvekili Şuay Alpay, Sunguroğlunun Harput Yollarında adlı eserinin herkesin baktığında kendinden izler bulacağı müthiş bir kaynak eser olduğunu söyledi.
     Harputun herkes için son derece kıymetli bir değer olduğunu belirten Alpay, Harputtaki tarihi eserlerle ilgili restorasyon çalışmalarının da devam ettiğini aktardı.
     Alpay, şunları söyledi:
     Harput üzerine biz ağıt yakmak, destan yazmak, Harput üzerine söyleşiler yapmak yerine, Harputu yeniden yaşayan canlı, nefes alan, tarihi ve kültürel dokusuyla yeniden ihya edersek ancak o zaman Harputa iyilik yapmış oluruz. Bu konuda azmimiz, gayretimiz var. Harput adına bu güzellikleri yaşatan her kim varsa başta İshak Sungurluoğlu beyefendi olmak üzere herkesin aziz hatırası önünde saygı, minnet ve şükranla eğiliyorum.
     HARPUT-DER Başkanı Yasin Altunyuva da derneklerinin geçen yıl kurulduğunu belirterek, Harput adına, Harputun tarihinden gelen o köklü geleneğini devam ettirerek gelecek nesillere bırakmayı amaçladıklarını söyledi.
     Konuşmaların ardından HARPUT-DER Başkan Yardımcısı Habip Karaçorlu, Fırat Üniversitesi öğretim üyeleri Prof. Dr. Ahmet Aksın, Doç. Dr. Tarık Özcan ve Doç. Dr. Ahmet Tevfik Ozanın katılımıyla panel gerçekleştirildi. Programda mahalli sanatçı Yalçın Turhan konser verdi.
     Etkinliğe Vali Muammer Erol, İl Kültür ve Turizm Müdürü Tahsin Öztürk, öğretim üyeleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, dernek üyeleri ve vatandaşlar katıldı.
    
     Muhabir: İsmail Şen / Ömer Fansa
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber İshak Sunguroğlu Elazığda anıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER