İsrailin Türkiyeden özür dilemesi

İsrailin Türkiyeden özür dilemesi -AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu: İsrailin özür dilemesi Türkiye açısından da, zulme uğrayan, zalimlikle karşı karşıya kalan, bütün topluluklar açısından da çok önemlidir


AYDIN (A.A) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, İsrailin Türkiyeden özür dilemesinin, dünyada zulme uğrayan tüm topluluklar açısından büyük önem taşıdığını kaydetti.
     Memur-Sen Aydın Temsilciliği tarafından düzenlenen, 21. Yüzyılda Türkiye Vizyonu konulu konferansa katılımı öncesinde gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Soylu, İsrailin Türkiyeden özür dilemesi ile ilgili olarak şu değerlendirmeyi yaptı:
     Türkiyenin tavrı ülkelere değildir, haksızlığa, çifte standardadır. İsrailin özür dilemesi Türkiye açısından da, şehit olan kardeşlerimiz açısından da, Orta Doğu açısından da, bütün Müslüman topluluklar açısından da, zulme uğrayan, zalimlikle karşı karşıya kalan, dini ne olursa olsun, anlayışı ne olursa olsun bütün topluluklar açısından da çok önemlidir.
     Dünyanın belki son zamanlarda acemi bir şekilde göstermiş olduğu kötü sınavlardan sonra yarına ait umut kırıntılarımızı da yeşertebilmektedir. Amerika gibi bir devletin bu meselede Türkiyenin haklılığını ortaya koyan bir sonucu gözeterek, bunu ortaya koyarak bir değerlendirme yapmasını da elbette dünya uluslararası sistemi açısından bir umut olarak değerlendirebiliriz. İnşallah bu süreç iyiye açılan bir yoldur.
    
     -Türkiyenin AB süreci-
    
     Bir gazetecinin Türkiyenin Avrupa Birliği (AB) hedefinde sapma olup olmadığı yönündeki sorusu üzerine ise Soylu, Türkiye nasıl Orta Doğu politikasını yönetiyorsa, kendi adına, çıkarları, hedefleri doğrultusunda ama ahlaki zeminde nasıl bütün coğrafyadaki politikalarını yönetiyorsa, bilinmesini isteriz ki; Türkiye AB hedefinden hiçbir gün vazgeçmiş değildir. Buradaki temel problem ABnin Türkiyeden vazgeçip vazgeçmediğidir. Ama anlaşılan odur ki; Avrupa da bizden vazgeçmemiştir dedi.
     AB ile ilişkilerde kimi zaman yorgunluk, yılgınlık ve karşılıklı güvensizliklerin söz konusu olabildiğini, bunun ise gidişata zarar vermeyeceğini ifade eden Süleyman Soylu, sözlerini şöyle sürdürdü:
     Türkiye son dönemde, ekonomik, siyasi, hukuki, demokratik açıdan AB müktesebatı konusunda Avrupanın da beklemediği çok önemli hamleleri ortaya koymuştur. Kanaatim odur ki; bugün Avrupanın da, gerek Almanyanın gerek diğer Avrupa ülkelerinin ve Fransanın bakışında, yakın döneme nazaran daha bir sıcaklık, iyileşme hissetmekteyiz. Türkiye bunu elinin tersiyle itmez, tam tersine kucaklar ve kucaklamayı zaten defalarca deklare etmiştir.
     Biz, özellikle etrafımızdaki toplumların açık toplum haline geldiği bu noktadan sonra, dünya ile bu entegrasyonu sağlayacak yegane ülkelerden birisiyiz. Kendi temel değerleri üzerinden demokrasiyi yakalayan ender ülkelerden bir tanesiyiz. Bunu Avrupa ile daha iyi noktalara taşıma noktasındaki irademizde de herhangi bir sapma söz konusu değildir.
    
     Muhabir: Gökmen Şireci
     Yayıncı: Nevbahar Kabaklı
<< Önceki Haber İsrailin Türkiyeden özür dilemesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER