İsrailli şarkıcı Levy:

İsrailli şarkıcı Levy: -Gençken müziğin barış getirebileceğini düşünüyordum. Ama büyüdüğüm de anladım ki bu konuda biraz saflık ediyormuşum -Ne zaman kendimi kötü hissetsem eşime Türkiyeye gidelim derim. Çünkü Türkiyede


BURSA (A.A) - İsrailli şarkıcı Yasmin Levy, gençken müziğin barış getirebileceğini düşündüğünü, ancak bunun saflık olduğunu büyüdüğünde anladığını ifade ederek, Biz müzisyenler, sanatçılar bu ortama kıyasla akıl sağlığı yerinde olan insanlarız. Eğer bizim de ağzımızı kapatırsanız, geriye sadece politika ve savaş kalır dedi.
     51. Uluslararası Bursa Festivali kapsamında konser vermek için Bursaya gelen Yasmin Levy, konakladığı otelde basın toplantısı düzenledi.
     Levy, yaşadığı bölgede toplumsal problemlerin her zaman olduğunu hatırlattı. Müzik ve barış ilişkisine değinen Levy, Ben politikacı değilim, ama şunu söylemek isterim ki yaşadığım bölgede her zaman problemler oldu. Gençken müziğin barış getirebileceğini düşünüyordum. Ama büyüdüğüm de anladım ki bu konuda biraz saflık ediyormuşum. Müzik barış getiremez, çünkü insanlar toprak için, para için, yemek için savaşırlar dedi.
     Buna rağmen, insanların iletişim kurabileceği yegane yollardan birinin müzik olduğunu vurgulayan Levy, Normalde İsrailliyim diye benimle konuşmayacak bir sürü insan, müzik yaptığım zaman benimle iletişim kurabilir. Dünyada bir sürü insan İsrailli sanatçıları boykot ediyor. Ama yanlış yapıyorlar, oysa ki biz müzisyenler, sanatçılar bu ortama kıyasla akıl sağlığı yerinde olan insanlarız. Eğer bizim de ağzımızı kapatırsanız geriye sadece politika ve savaş kalır diye konuştu.
     Levy, burada olmaktan gurur duyduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:
     Ülkem ile Türkiye arasında bazı sorunlar var ancak buraya gelip Türk halkına kalbimi açmak istedim. Çünkü aramızdaki tüm iletişim yolları kapanırsa ve hiçbir iletişim olmazsa duvar olur. Ayrıca ne zaman kendimi kötü hissetsem karanlık bir döneme girsem eşime Türkiyeye gidelim derim. Buraya geldiğim zaman bir şekilde düzeliyorum. Bunları öylesine söylemiyorum. Çünkü Türkiyede insanlar sizi sevdiği zaman gerçekten seviyorlar. Bunu hiçbir yerde görmedim.
    
     -Orhan Gencebay, Sezen Aksu ve Zeki Müren dinliyorum-
    
     Kendisi için sesin her zaman müzikten daha önemli olduğunu ifade eden Levy, spor yaparken sürekli Türkçe müzik dinlediğini belirtti.
     Levy, yeni albüm çalışmalarına da değinerek, şöyle konuştu:
     Geleneksel sesleri çok seviyorum. Bu yüzden Orhan Gencebay, Sezen Aksu ve Zeki Müren dinliyorum. Ekim ayında son albümüm piyasaya çıkacak. Bu albüm çalışması esnasında İstanbula gelerek bir orkestra ile kayıt yapma fırsatı yakaladım. Gerçekten yeni bir şey yaptığıma inanıyorum, içerik olarak da çeşitli sürprizler var. Badece Tanrının bana verdiğini insanlara veriyorum. Bu ses bana ait değil ona ait.
    
     Muhabir: Metin Aktaş / Haluk Yüksel
     Yayıncı: Berin Alpaslan
<< Önceki Haber İsrailli şarkıcı Levy: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER