İstanbullu taksicinin fotoğraf sergisi

İstanbullu taksicinin fotoğraf sergisi -Bir taksicinin Bir Düş Gördüm Düşümde adını verdiği fotoğraf sergisi, Bodrumda açıldı


MUĞLA (A.A) - İstanbulda taksi şoförlüğü yapan Şevket Şahintaşın İstanbulun Tarlabaşı semtinde çektiği fotoğraflarından oluşan, Bir düş gördüm düşümde adlı sergisi Bodrumda açıldı.
     İstanbulda taksi şoförlüğünün yanında 8 yıldır fotoğraf sanatçılığı da yapan Şahintaşın bu güne kadar birçok dergide fotoğrafları yayınlandı.
     Sanatçı, Bir Düş Gördüm Düşümde adını verdiği fotoğraf sergisini Türkiyede ilk kez Bodrumda görücüye çıkardı.
     Fotoğraf çalışmasına ilk başladığı yer olan İstanbulun Tarlabaşı semtinden karelerin sunulduğu sergide 60 fotoğraf bulunuyor. Bodrum Marmara Koleji Halikarnassos Salonunda açılan sergiye vatandaşlar da ilgi gösterdi.
     Şahintaş, yaptığı açıklamada gece sokakta üşüyerek uyumaya çalışan insanları gördüğünü ve ilk olarak 2004 yılında onların seslerini duyurabilmek için fotoğraf çekmeye başladığını belirterek, ilk sergisini 2009 yılında İstanbulda açtığını ve çok büyük ilgi gördüğünü söyledi.
     İlk röportajının Almanyada bir dergide yayınlandığını kaydeden Şahinbaş, Alman kanallarından birinde hakkında yayınlanan belgeselin ise 2010 yılında Antalya Altın Portakal Film Festivalinde en iyi belgesel ödülünü aldığını hatırlattı.
    
     -Deklanşöre bastığım ilk yer Tarlabaşı
    
     Bodrumda açılışını yaptığı serginin ilk fotoğraflarını Tarlabaşında çektiğini belirten Şahintaş, şunları kaydetti:
     Benim 8 sene önce ilk deklanşöre bastığım yer Tarlabaşıydı. Tarlabaşının 6 yıl gecesini çekmiştim. Daha sonra Bir düş gördüm düşümde albümü oluştu ve Bodrumda bunun ilk sergisini açtım. Türkiyede fotoğraflarımı satamıyorum. Fotoğraflarım daha çok sergi amaçlı oluyor. Para kazanmak için taksi şoförlüğüne devam ediyorum.
     Bodrum Fotoğraf Kulübünün Genel Sorumlusu İsmet Akbay ise, Kulübün Şevket Şahintaş adına yaptığı 2. organizasyonu olduğunu belirterek, ilk önce Gecenin öteki yüzü belgeselini ve Herkes uyurken fotoğraf gösterisini sunduklarını ve bu serginin Bodrumda ve Türkiyede ilk defa açıldığını ifade etti.
    
     Muhabir: Ali Ballı / Yusuf Karadağ
     Yayıncı: Erdem Gültekin
<< Önceki Haber İstanbullu taksicinin fotoğraf sergisi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER