İzmirdeki şiddetli yağış

İzmirdeki şiddetli yağış -Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu: -"Küresel ısınmaya bağlı yağışlar anormalleştiği müddetçe, biz de tedbirlerimiz artırıp yağışların getirdiği olumsuzluklarla mücadelemize devam edeceğiz" (Fo


İZMİR (A.A) - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, küresel ısınmaya bağlı yağışların anormalleştiğini belirterek, buna bağlı tedbirlerini artırıp, yağışların getirdiği olumsuzluklarla mücadeleye devam edeceklerini bildirdi.
     İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Urla ilçesine bağlı Bademler Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi arasında yapılacak "Yazlık-Kışlık Mevsimlik Çiçek ve Sardunya Alım Sözleşmesi" imza törenine katılan Kocaoğlu, gazetecilerin sorularını yanıtladı.
     Kocaoğlu, İzmirin perşembe günü şiddetli yağışlarla ortaya çıkan olumsuzluklarla İzmirin gündeme geldiğinin hatırlatılması üzerine, şunları söyledi:
     "İzmirde yağmurla mücadele ediyoruz. Yoğun şekilde çalışıyoruz. Yeterli mi, değil. Küresel ısınmaya bağlı yağışlar anormalleştiği müddetçe, biz de tedbirlerimiz artırıp yağışların getirdiği olumsuzluklarla mücadelemize devam edeceğiz. Yağmur yağınca belli yerlerde tıkanıklık olacak. 4 milyonluk kentten bahsediyoruz. Deniz seviyesinin altında yerler var. Hollandadaki gibi pompa sistemi yaptık Mavişehiri, Yeni Mahalleyi, Mersinli son durağı aynı şekilde kurtardık. Gereken yerlerde yine yaparız. Yukarıdan denize boşaltarak sorunu çözmeye çalışacağız."
     Yakın dönemde yağmur yağmadığı halde Kordon ve Karşıyaka sahillerini su bastığını belirten Kocaoğlu, "Son dönemdeki en büyük tehlike, normalde deniz seviyesini 50-60 santim yükselten med cezirin, 120 santim yükseltmesi. 120 santimlik med ceziri engellemek için set çekmeniz lazım. Bununla ilgili de çalışıyoruz" dedi.
    
     -Vali Kıraçın Diyarbakıra atanması-
    
     Aziz Kocaoğlu, EXPO 2020 İzmir Yönlendirme Kurulu ve Yürütme Komitesi Başkanlığı görevini de yürüten Vali Cahit Kıraçın Diyarbakıra atanmasıyla ilgili soruya ise şu yanıtı verdi:
     "Valimizden İzmirli olarak, belediye başkanı olarak çok memnun olduğumuzu her fırsatta ifade ettik. Hükümetin takdiridir. Sanıyorum Diyarbakırda daha önemli bir görev veriyorlar ama ayrılmasını istemiyorduk. Kendisine Diyarbakırda başarılar diliyorum. Diyarbakıra atanmasının EXPO sürecine muhakkak ki etkisi olur ama telafi edilmeyecek bir etki olduğuna inanmıyorum. Valimizin EXPOda kazandığı deneyim göz ardı edilemez, bizim için süreçte önemliydi ama gelen valimiz de bilgilendirilecek, kalan yerden devam edecektir."
    
     -Çevre ve Şehircilik Bakanı Bayraktarın eleştirileri-
    
     Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktarın dünkü İzmir temasları sırasında kendisini eleştirdiğinin hatırlatılması üzerine Kocaoğlu, "Erdoğan Bayraktarı 9 yıldır tanıyorum. Sayın Bakanın söylediği konularda söyleyecek bir şeyim yok. Önümüzdeki günlerde Ankarada kendini ziyaret edeceğim. Bakanlığı ve bu konularla ilgili kendisiyle detaylı şekilde görüşeceğim" diye konuştu.
     İzmirde 3 gün önce meydana gelen şiddetli yağış nedeniyle çok sayıda ev ve iş yerini su basmıştı.
    
     Muhabir: Emre Umurbilir
     Yayıncı: Mehmet Güldaş
<< Önceki Haber İzmirdeki şiddetli yağış Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER