İzmir merkezli suç örgütü operasyonu

İzmir merkezli suç örgütü operasyonu -CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin: -İlçe başkanımızın adının karıştığı bir operasyon olması sebebiyle konuya daha hassas yaklaşıyoruz. Yorum için hukuki sürecin tamamlanması beklenmeli


İZMİR (A.A) - CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, İzmir merkezli 3 ilde yürütülen suç örgütüne yönelik operasyonu, partisinden bazı isimlerin de olması sebebiyle yakından takip ettiklerini bildirdi.
     Engin, İzmir merkezli yürütülen ve 30 kişinin gözaltına alındığı suç örgütüne yönelik operasyonla ilgili yazılı açıklama yaptı.
     Operasyona bir ilçe başkanlarının da adının karıştığını ifade eden Engin, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
     Elbette ki parti üyelerimizin adının geçtiği bir operasyon olması sebebiyle konuyla yakından ilgileniyoruz. Genel merkezimizi bilgilendirdik ve sürekli iletişim halindeyiz. İlçe başkanımızın adının karıştığı bir operasyon olması sebebiyle de konuya daha hassas yaklaşıyoruz. Ortada başlatılan hukuki bir süreç var ve bu süreç devam ederken hiç kimsenin suçlu ilan edilmesini doğru bulmuyoruz. Daha önce de benzer davalarda, daha operasyon aşamasında suçlu ilan edilenlerin hukuki süreç sonunda serbest bırakıldığına defalarca şahit olduk. Hukuk işleyecek ve suç varsa ortaya çıkacağı gibi suçsuz olanlar da aklanacaktır. Adı geçen isimleri kamuoyunun önüne sanki isnat edilen suçlar kanıtlanmış gibi atmak hukuk dışı bir yaklaşım olur. Süreçle ilgili partimizin takibi devam edecektir. Ancak, operasyon parti işleri ile ilgili değil özel işlerle ilgili bir operasyondur.
     İzmir, Bursa ve İstanbulda eş zamanlı yapılan operasyonlarda, silahla yaralama, tehditle senet imzalatma, rüşvet vermek suretiyle bilirkişi raporu düzenleterek adli yargıyı etkileme, silahla yaraladıkları kişinin tehdit sonucu şikayetçi olmaktan vazgeçmesi, dolandırıcılık gibi suçlara karıştığı iddia edilen 30 zanlı gözaltına alınmış, bazı kişilerin de yakalanması için çalışma başlatılmıştı.
    
     Muhabir: Ali Rıza Karasu / Tolga Albay
     Yayıncı: Ömer Erim Baştimar
<< Önceki Haber İzmir merkezli suç örgütü operasyonu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER