İzmit Belediyesinden kısa kısa

İzmit Belediyesinden kısa kısa -Mahalle aralarında faaliyet gösteren hurdacılar mühürlendi


KOCAELİ (A.A) - İzmit Belediyesi, mahalle aralarında faaliyet gösteren hurdacıları mühürledi.
     İzmit Belediyesi Ruhsat Denetim Müdürü Erdoğan Alkan, yaptığı açıklamada, özellikle Bekirpaşadaki mahallelerde faaliyet gösteren ve vatandaşların yoğun şikayetlerine konu olan hurdacılara şehir dışına çıkmaları için tanınan 6 aylık sürenin sona erdiğini söyledi.
     Alkan, kent estetiğine uymayan, görsel ve gürültü kirliliği oluşturan hurdacılar için başta İzmit Belediyesi olmak üzere, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Kocaeli Çevre Müdürlüğüne uzun zamandır yoğun şikayetler geldiğini hatırlatarak, Vatandaşların yoğun şikayetleri üzerine hurdacılarla defalarca toplantılar yapıp, mahalle aralarından taşınmalarını söylemiştik. Kendilerine yazılı tebligatlarda bulunup 6 ay süre vermiştik. Süre dolmasına rağmen mahalle aralarında faaliyetlerine devam eden 16 hurdacı mühürlenerek, faaliyetlerine son verilmiştir dedi.
     Hurdacıların tek çatı altına toplanması yönünde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile ortak proje yürütüldüğüne dikkati çeken Alkan, Sosyal donatısı olan 11 bin 520 metrekarelik alan üzerine hurdacılar sitesi yapılması söz konusu. Bu konudaki çalışmaları bir an önce tamamlayıp, İzmitteki bütün hurdacıları tek çatı altına toplamak istiyoruz diye konuştu.
    
     -Doğan, kurbanlık satıcılarıyla bir araya geldi-
    
     İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, kurbanlık satıcılarıyla bir araya geldi.
     Yeşilova Mahallesindeki kurban pazarında satıcılarla görüşen Doğan, kurban satışı için İzmite gelenlerin misafirleri olduğunu belirterek, kurbanlık satıcılarını İzmitte kaldıkları süre boyunca en iyi şekilde ağırlayacaklarını söyledi.
     Doğan, bu sene kurban pazarlarını tek yerde topladıklarını dile getirerek, Bazı eksiklikler olmasına rağmen sizlerin rahatı için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Hedefimiz, Türkiyenin en modern hayvan satış yerini kurmaktır. Belki gelecek yıl çok daha iyi şartlarda satış yapılacak. Bu konudaki çalışmalarımız devam ediyor dedi.
    
     Muhabir: Şahin Oktay
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber İzmit Belediyesinden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER