İZTO Nisan ayı meclis toplantısı yapıldı

İZTO Nisan ayı meclis toplantısı yapıldı -Yönetim Kurulu Başkanı Demirtaş: "İzmirin en önemli projelerinden birisi kuşkusuz EXPO 2020 adaylığıdır"


İZMİR (A.A) - İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, İzmirin en önemli projelerinden birinin EXPO 2020 adaylığı olduğunu söyledi.
     Demirtaş, İZTO nisan ayı olağan meclis toplantısında yaptığı konuşmada, 4 yıllık görev dönemini değerlendirdi. Görev yaptığı dönemde oda olarak İzmire önemli hizmetler yaptıklarını belirten Demirtaş, "İzmirin en önemli projelerinden birisi kuşkusuz EXPO 2020 adaylığıdır. İzmir gündemine getiren ve tanıştıran kurum olarak EXPO 2015 adaylığımızın da sürükleyicisi bizdik" dedi.
     İzmirin EXPO 2020ye adaylığının ardından Pariste Uluslararası Sergiler Bürosu (BIE) üyesi 32 Afrika ülkesi delegesini ziyaret ettiğini kaydeden Demirtaş, şunları söyledi:
     "Bazıları ile defalarca görüştüm. Malawi, Belize, İran, Sierra Leone, Senegal ve Tanzanyanın BIE delegelerini İzmirde ağırladık. Oda olarak BIE üyesi olmayan Leshoto, Malawi, Benin ve Karadağın üye olmasını sağlayarak İzmire 4 oy kazandırdık. Umut ediyorum ki bu 4 oy İzmire fark kazandırır."
     Demirtaş, İzmirin EXPOdan sonraki en büyük projesinin ise kentsel dönüşüm olduğunu, kentsel dönüşüm gerektiren alanları helikopter turunda Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırıma gösterdiklerini ifade etti.
     Demirtaş, İzmirde 9 ilçe, 140 mahallede toplam 6 bin hektar alanda kentsel dönüşüme gidilmesi gerektiğini dile getirdi.
     Oda seçimlerinin 6 Mayıs 2013 Pazartesi günü Halkapınar Kapalı Spor Salonunda yapılacağını hatırlatan Demirtaş, üye sayılarının mart ayı sonu itibarıyla 75 bin 96 olduğunu açıkladı.
     Seçimlerde İZTO Yönetim Kurulu Başkanlığına adaylığını açıklayan Salih Özçiftçi ise yaptığı konuşmada, seçilmesi halinde İzmir Ticaret Odasını "kapalı devre oda" olmaktan çıkaracaklarını, üye endeksli hizmet edeceklerini söyledi.
     Özçiftçi, yeni dönemde İZTOyu sadece asli görevini yapan bir oda haline getirmeyi amaçladıklarını vurguladı.
     Eleştirileri cevaplayan Demirtaş, "Başkan adaylığını açıklayan arkadaşlara başarılar diliyorum. Ben başkan adayı değilim. Şu anda kendi meslek gurubumdan meclis üyesi olmak için adayım. Seçildikten sonra arkadaşlarımla adaylığı değerlendiririz" diye konuştu.
    
     Muhabir: Ali Rıza Karasu / Ufuk Kırabalı
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber İZTO Nisan ayı meclis toplantısı yapıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER