Judo

Judo -Olimpiyat oyunları için puan veren Grand Prix yarışlarından ikincisi yarın Samsunda başlayacak -Türkiye Judo Federasyonu Başkanı Uysal: -Olimpiyatlara yüksek sayıda sporcuyla katılıp madalya almak istiyoruz


SAMSUN (A.A) - Judoda olimpiyat oyunları için puan veren Grand Prix yarışlarından ikincisi yarın Samsunda başlayacak.
     Türkiye Judo Federasyonu Başkanı Fatih Uysal, Samsun Büyük Otelde düzenlenen toplantıda, müsabakalara katılmak üzere Türkiye ile 40 ülkenin sporcularının Samsuna geldiğini söyledi.
     Müsabakalara 203ü erkek 320 sporcunun katılacağını belirten Uysal, olimpiyatlara gidiş yollarından biri olan yarışların judocular için bundan sonra çok daha önemli olacağını aktardı.
    
     -Tedbirimizi aldık-
    
     Bir gazetecinin, Uluslararası Judo Federasyonu (IJF) Spor Direktörü Daniel Lascau ile yerli antrenörler ve sporcuların gelişimi için anlaşma sağlandığını hatırlatması üzerine Uysal, şunları kaydetti:
     Prensipte 4 yıllığına ama resmiyette 1 yıllığına anlaştık. Tamamen antrenör eğitimiyle alakalı, Türkiyede olacak. Çalışmalara başlayalı 2 kez geldi, yıl sonuna kadar 6 kez daha gelecek. Çok değişiklik oluyor, inşallah hep beraber göreceğiz. Biz son olimpiyatlara eksik sporcuyla katıldık ve madalya alamadık. O anlamda başarısız olarak görüyoruz kendimizi. Tedbirimizi aldık. Olimpiyatlara yüksek sayıda sporcuyla katılıp madalya almak istiyoruz. Bunun yolu da antrenörden geçiyor. İnşallah antrenörlerimizi istediğimiz seviyeye çıkarttığımızda gelecek yıllarda judo adına çok daha iyi şeyler olacak.
     Uluslararası Judo Federasyonu Başkanı Marius Vizerin ofis direktörü Vlad Marinescu ise Samsunda olmaktan mutluluk duyduklarını belirterek, turnuvanın başarılı geçmesini diledi.
    
     Muhabir: Fatma Kalay
     Yayıncı: Orhan Topal

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER