Kadın girişimciden oto yıkama istasyonu

Kadın girişimciden oto yıkama istasyonu -Uşakta bir sanayi sitesinde oto yıkama istasyonu açarak kız kardeşiyle otomobil yıkayan kadın girişimci, özellikle kadın sürücülerden ilgi görüyor -Sibel Doğrul: -Kadınlar her işi yapa


UŞAK (A.A) - Soner Kılınç - Uşakta bir sanayi sitesinde oto yıkama istasyonu açarak kız kardeşiyle otomobil yıkayan kadın girişimci, özellikle kadın sürücülerden ilgi görüyor.
     AA muhabirine açıklama yapan 29 yaşındaki girişimci Sibel Doğrul, bir kozmetik şirketinde müşteri temsilcisi olarak çalıştığını, işten ayrıldıktan sonra aldığı tazminatla oto yıkama istasyonu açmaya karar verdiğini belirtti.
     Kendisinin uzun süredir otomobil kullandığını ve otomobilini yıkatmak istediğinde Uşakta çekinmeden götürebileceği bir istasyonun olmamasının sıkıntısını yaşadığını belirten Doğrul, bir kadın için sanayi sitesine gitmenin ya da oto yıkama istasyonuna gitmenin çok tercih edilmediğini dile getirdi.
     Yaşadığı bu sıkıntıyı görerek tüm birikimiyle Yeni Oto Sanayi Sitesinde oto yıkamacısı açtığını, kız kardeşleriyle birlikte otomobil ve diğer araçları yıkamaya başladıklarını anlatan Doğrul, şöyle konuştu:
     1,5 yıl önce iş yerimi açtığımda bir kadın olarak işi yürütme konusunda endişelerim vardı. Böyle bir iş yeri açacağımı söylediğimde yakınlarım ilk önce beni desteklemedi. Kadınlar her işi yapamaz diye bir algı var. Ben buna inanmıyorum. Bunun yanlış olduğunu göstermek için tüm birikimimle iş yerini açtım. İlk zamanlar sadece kardeşimle birlikte araçları yıkadık. Özellikle kadın müşterilerin ilgisini çektik. İşlerimiz şu anda gayet iyi. Uşak şehir merkezinde otomobili olan kadınların büyük bölümü bizim müşterimiz. Otomobilleri yıkanırken oturuyorlar, sohbet ediyoruz. Burada gönül rahatlığıyla zaman geçirebiliyorlar. Biz de işimizde çok titiziz. Temizlik konusunda kadınların erkeklerden daha titiz ve başarılı olduğunu herkes bilir. Bu güven nedeniyle işimizde başarılı olduk. Kısa sürede iki erkek çalışan istihdam ettik
     İki çocuk annesi olduğunu ifade eden Doğrul, bu girişimi sayesinde ailesinin geleceğini garanti altına aldığını vurgulayarak, oto yıkama istasyonu açmasına sıcak bakmayan yakınlarının da başarısından dolayı kendisini kutladığını ifade etti.
     Doğrul, komşu esnafın iş yerini ilk açtığında bir kadının oto sanayi sitesinde iş yeri açması ve çalışmasına şaşırdığını ancak daha sonra büyük destek verdiğini, başarısında komşularının da payının bulunduğunu sözlerine ekledi.
    
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Kadın girişimciden oto yıkama istasyonu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER