Kadın Meclisi yerel seçimlere hazır

Kadın Meclisi yerel seçimlere hazır


ADANA (A.A) - Adana Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisinin kurumsallaşma çalışmalarına hız verdiği ve yerel seçimlere de hazır olduğu bildirildi.
     Çiğdem Akçanın Meclis Başkanlığına seçilmesinin ardından farklı bir sinerji yakalayan Kadın Meclisi, çalışma grupları oluşturdu.
     Çalışma gruplarının oluşturulmasıyla ilgili yapılan toplantıda konuşan Akça, kadınların bir güç olduğunu ve birlik olmaları gerektiğini belirterek, yerel seçimlerde hedeflerinin 1 ilçe belediye başkanı, 10 belediye meclis üyesi, 5 muhtar ve 10 da il genel meclisinde kadın üyenin seçilmesini sağlamayı hedeflediklerini ifade etti.
     Kadın Meclisinin kurumsallaşması gerektiğine işaret eden ve bu yönde çalıştıklarını bildiren Akça, Kadınlar bir güç. Ancak kadınların tek başına değil, birlik olduklarında o gücü ortaya koyabilir. Kadınların sürekli üretmesi gerekir. Gelecek yıl yapılması planlanan yerel seçimlerde tüm kadın adayların yanında olacağız diye konuştu.
     Toplantıda Toplumsal Cinsiyet Kadın Bakış Açısı Çalışma Grubu, ve daha önceden var olan Eğitim-İstihdam, Şiddet Danışma Merkezi, Siyaset-Hukuk, Çevre-Şehircilik, Turizm-Tarih ve Kültür-Sanat çalışma gruplarında görev alacak üyeler seçildi.
    
     Muhabir: Ali Güreli
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Kadın Meclisi yerel seçimlere hazır Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER