49. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film

49. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivaline doğru -Festival kapsamında gösterime girecek filmlerin bilet satışı 3 Ekimde başlayacak


ANTALYA (A.A) - Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Antalya Kültür Sanat Vakfı işbirliğiyle 6-12 Ekim tarihlerinde düzenlenecek 49. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali kapsamında gösterime girecek filmlerin bilet satışı 3 Ekimde başlayacak.
     Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali kapsamında AKM Aspendos Salonunda gösterime girecek filmlerin bilet satışlarının Atatürk Kültür Merkezi (AKM) gişelerinde 3 Ekimde başlayacağı belirtildi.
     AKMde oynayacak uzun metraj filmler için normal bilet fiyatının 5, indirimli bilet fiyatının ise 3 lira olarak belirlendiği, kadınlara özel bilet fiyatının ise 1 lira olduğu bildirilen açıklamada, AKM Perge Salonunda gösterimi yapılacak belgesel ve kısa filmlerin ise sinemaseverler tarafından ücretsiz olarak izlenebileceği ifade edildi.
     Türkiyenin en büyük sinema salonu olan 817 kişilik AKM Aspendos Salonunda izleyiciyle buluşacak gala ve özel gösterim filmlerinin son 3 yıldır olduğu gibi bu yıl da kapalı gişe oynaması beklendiği dile getirilen açıklamada, 49. festivalde en fazla izleyiciye ulaşılarak geçen yılın rekorunun yenilenmesinin beklendiği kaydedildi.
     Çağatay Tosunun yönettiği Derin Düşünce, Ahmet Sönmezin yönettiği Elveda Katya, Dilek Keser ve Ulaş Güneş Kacargilin yönettiği Evdeki Yabancılar, Hüseyin Tabakın yönettiği Güzelliğin On Par Etmez, Ersin Kananın yönettiği Hile Yolu, Ali Aydının yönettiği Küf, Rezzan Tanyelinin yönettiği Pazarları Hiç Sevmem, Ali Adnan Özgürün yönettiği Toprağın Çocukları, Tunç Okanın yönettiği Umut Üzümleri, Erdem Tepegözün yönettiği Zerre 49. Altın Portakal kapsamında AKMde gösterime girecek ulusal uzun metraj yarışma filmleri olacak.
     AKMde gösterime girecek filmlerden Timo Vuorensolanın yönettiği Demir Gökyüzü, Bahman Ghobadinin yönettiği Gergedan Mevsimi / Rhinos Season, Umut Dağın yönettiği Kuma, Ersoy Gülerin yönettiği Sağ Salim, Özgür Şeybenin yönettiği Bir Aylak Adam, Türkiye prömiyerini Altın Portakalda yapacak.
     Reis Çelikin yönettiği Lal Gece, Eduard Radzyukevichin yönettiği Her Şey Dahil, Seyfi Teomanın yönettiği Bizim Büyük Çaresizliğimiz, Sinan Çetinin yönettiği Çanakkale Çocukları, Derviş Zaimin yönettiği Devir, Murat Saraçoğlunun yönettiği Yangın Var, Ali Özgentürkün yönettiği Görünmeyen, Ken Loachun yönettiği Meleklerin Payı / The Angels Share, AKMde özel gösterimi yapılacak diğer filmler olacak.
     Gösterim mekanında yarışma filmi ekiplerini izleyiciyle buluşturacak film söyleşileri, bu amaçla kurulan Söyleşi Çadırında gerçekleşecek.
    
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber 49. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER