Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası

Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası


GİRESUN (A.A) - Görele Emniyet Müdürlüğünce Hasan Ali Yücel İlköğretim Okulu öğrencilerine trafik konulu konferans verildi.
     Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası dolayısıyla okulun konferans salonunda düzenlenen programa Görele Emniyet Müdür Vekili İlhan Yıldırım, Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğünde görevli polis memuru Reyhan Korkmaz, Görele Şoförler Odası Başkanı Bilal Hayta, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
     Polis memuru Korkmaz, verdiği konferansta, trafik denetimlerindeki temel amaçlarının ceza yazmak değil, insanları eğitip trafik konusunda duyarlı hale getirerek can ve mal kayıplarını en aza indirmek olduğunu söyledi.
     Trafikte yapılacak en basit hatanın çok büyük felaketlere yol açabileceğini vurgulayan Korkmaz, Trafikte en önemli unsur insandır. Bu nedenle insanların da trafikte alacağı önlemler çok önemli. Trafik işaretleri, çocukların bilmesi gereken en önemli unsurdur. Trafikte dikkat edilmesi gereken birçok unsur vardır. Güvenliğimiz için zorunlu olan bu kurallara uymamız gerekmekte dedi.
     Korkmaz öğrencilere trafik, karayolu, taşıt, sürücü, yaya, trafik kazası, tek-çift yönlü karayolu, okul geçidi, yaya geçidi, trafik işaretleri, trafik kuralları ve yaya kuralları ile trafikte dikkat edilmesi kurallar hakkında bilgi verdi.
     Program sonunda, kompozisyon, resim ve şiir yarışmalarında dereceye giren öğrenciler hediyelerini Görele Emniyet Müdür Vekili İlhan Yıldırımın elinden aldı.
     Konferans, ilçede yılın şoförü seçilen Sami Cebeciye plaket verilmesinin ardından sona erdi.
     (KY-ORH)
<< Önceki Haber Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER