Kayseri Milletvekili Ahmet Öksüzkaya:

Kayseri Milletvekili Ahmet Öksüzkaya: -Kamu borcu ödemeleri artık her yerden yapılabilecek


KAYSERİ (A.A) - Plan ve Bütçe Komisyonu Sözcücü ve AK Parti Kayseri Milletvekili Ahmet Öksüzkaya, Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkındaki Kanun Tasarısının Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülerek gündeme alınmak üzere TBMM Genel Kuruluna gönderildiğini bildirdi.
     Ahmet Öksüzkaya, yaptığı açıklamada, bu kanun ile, mükelleflerin ikametgahları dışında bulunmaları durumunda, borçlarını belediye sınırı ayrımı olmaksızın tüm tahsil dairelerinde ödeme imkanı bulabileceklerini belirtti.
     Bu sayede mükelleflerin kamu borcu ödemelerinin kolaylaştırılacağını vurgulayan Öksüzkaya, şunları kaydetti:
     Hali hazırda gerçek usulde vergilendirilen mükellef, onun eş ve çocukları bir daha hiçbir şekilde basit usulden yararlanamazken, basit usul mükellef olma şartlarını kaybedenlerin tekrar basit usule dönmelerine imkan sağlayarak küçük esnafın hayatı kolaylaştırılacak. Kamu borcu ödemeleri artık her yerden yapılabilecek. İbadethanelere yapılan bağışların vergi matrahından indirilebilmesi sağlanmakta. Mükelleflerden fazla veya yersiz olarak tahsil edilen vergiler faizi ile iade edilecek. Kanunun TBMM Genel Kurulunda yasalaşması durumunda mükelleflerin iş hayatı kolaylaşacak.
     (ÇST-İÇR)
<< Önceki Haber Kayseri Milletvekili Ahmet Öksüzkaya: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER