Karsta boru hattındaki patlama

Karsta boru hattındaki patlama -Sarıkamış Kaymakamı Ermiş: Patlamanın sabotaj mı, yoksa teknik bir arızadan mı kaynaklandığı henüz netlik kazanmadı. Bu konudaki araştırmalar devam ediyor


KARS (A.A) - Sarıkamış Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, ilçe yakınlarından geçen doğalgaz boru hattındaki patlamaya ilişkin, Patlamanın sabotaj mı, yoksa teknik bir arızadan mı kaynaklandığı henüz daha netlik kazanmadı. Bu konudaki araştırmalar devam ediyor dedi.
     Ermiş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dün akşam Çatak yaylası mevkisinde Şahdeniz doğalgaz boru hattındaki patlamanın ardından yangın çıktığını belirterek, olayla ilgili araştırma yapıldığını söyledi.
     Boru hattındaki patlamanın ardından yetkililerin doğalgaz vanalarını kapattığını anımsatan Ermiş, şunları kaydetti:
     Şahdeniz doğalgaz boru hattında bir patlama olduğunu öğrendik. Bu hat, Azerbaycandan gelen doğalgazı, Horasana kadar getiriyor. Horasanda, İrandan gelen doğalgazla birleşiyor ve Kayseri, Ankaraya doğalgaz veriliyor. Bugün yetkililerle de görüştük. Bölgede vanalar kapatılınca yangın 10 saat sonra söndü. Savcılık ve jandarma araştırma yapıyor. Patlamanın sebebini araştırmak için savcılık bilirkişi talebinde bulundu. Endişeye kapılacak bir durum yok şu an itibarıyla. Hayat normale döndü.
     Sarıkamış ve Horasan civarında doğalgaz kesintisi olduğunu bildiren Ermiş, şöyle devam etti:
     Bilirkişi incelemesinden sonra yetkililer, ilgili kurumlar, oradaki gerekli tamiratı yapacak. Patlamanın etkisiyle yaklaşık 200 metrelik bir alanda borular tahrip olmuş. Patlamanın sabotaj mı, yoksa teknik bir arızadan mı kaynaklandığı henüz daha netlik kazanmadı. Bu konudaki araştırmalar devam ediyor.
     (HD-AYZ-AKS-RİN)
<< Önceki Haber Karsta boru hattındaki patlama Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER