Kastamonuda 189 bin 563 kişiye KKKA

Kastamonuda 189 bin 563 kişiye KKKA eğitimi


KASTAMONU (A.A) - Kastamonu Halk Sağlığı Müdürü Yüksel Kutlu, ilde 2012 yılında 189 bin 563 kişiye Kırım Kongo Kanamalı Ateşi eğitimi (KKKA) verildiğini bildirdi.
     Kutlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Halk Sağlığı Müdürlüğünün 23 Mart 2012 tarihinde kurulduğunu hatırlatarak, baktıkları alanların geniş olması sebebiyle faaliyetlere hemen başladıklarını söyledi.
     Birinci basamakta koruyucu sağlık hizmetleri konusunda hizmet verdiklerini ifade eden Kutlu, şöyle konuştu:
     Yıl içinde 200 kişiye tüberküloz eğitimi verdik. Kastamonu Üniversitesinde 250 öğrenciye ve bunun yanında öğretmenlere HIV-AIDS konulu eğitimler düzenledik. 189 bin 563 kişiye KKKA eğitimi verildi. Ayrıca obezite, diyabet ve metabolik hastalıklarla ilgili çalışmalar yaptık. Hizmet içi eğitimler kapsamında 282 kişiye eğitici eğitimler verildi. Halk eğitimleri kapsamında 234 bin 770 kişiye ulaştık. Bunun yanında Diyabet ve Obezite Haftasında 5 ayrı yerde sağlıklı yaşam stantları açarak eğitimlerimizi tamamladık.
     Kutlu, Kanser Erken Tarama Merkezinin (KETEM) 2012 yılı çalışmalarında 4 bin 28 kişiye hizmet verdiğini belirterek, önemli gün ve haftalarda bilgilendirme standı kurulduğunu ifade etti.
     Üreme Sağlığı Biriminin 2012 yılında Üreme Sağlığı Eğitimi ve Acil Obstetrik Yenidoğan Bakım Eğitimi verdiğini dile getiren Kutlu, şöyle devam etti:
     Aynı zamanda anne sütü ve emzirme danışmanlığı ile tamamlayıcı beslenme eğitimi verildi. Birim yaptığı eğitimlerde 829 kişiye hizmet verdi. 51 aile hekimini görev yerlerinde ziyaret edilerek bebek dostu aile hekimi kriterlerini yerine getirerek bebek dostu aile hekimi unvanı almaları sağlandı. Eğitim alan personellerden geri bildirim almak için görev yerlerinde ziyaret edilerek, izleme değerlendirmeleri yapıldı.
     Kutlu, Aile Hekimliği ve Toplum Sağlığı Hizmetleri Şube Müdürlüğünün ise 47 aktif sağlık evi bulunduğunu ve 2012 yılında 5 sağlık evinin daha açılarak hizmete başladığını söyledi.
     Ruh Sağlığı ve Hasta Çalışan Hakları ve Güvenliği Biriminin ise 0- 6 yaş Çocuğun Psikososyal Gelişimi Destekleme konusunda eğitim verdiğini belirten Kutlu, 24 kişinin eğitimden yararlandığını kaydetti.
    
     Muhabir: Esra Karamuk
     Yayıncı: Sinan Özmüş
<< Önceki Haber Kastamonuda 189 bin 563 kişiye KKKA Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER