Kayakseverler Nemrutta kaymanın tadını çıkardı

Kayakseverler Nemrutta kaymanın tadını çıkardı


BİTLİS (A.A) - Tatvan ilçesi sınırları içinde bulunan Nemrut Dağındaki Nemrut Kayak Tesisleri, hafta sonu kayakseverlerin akınına uğradı.
     Yaklaşık, 3 gün etkili olan kar yağışından sonra, güzel ve güneşli havayı fırsat bilen kayakseverler, soluğu Tatvana 13 kilometre uzaklıkta bulunan Nemrut Kayak Tesislerinde aldı.
     Kış boyunca her hafta sonunu kayak yaparak değerlendirdiğini belirten kayakseverlerden Hakim Taşdemir, kayak yapmaya elverişli bir gün geçirmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi.
     İki yıldır yoğun kar yağışına maruz kalan Bitliste kayak yapmak için güzel günleri kolladıklarını belirten Taşdemir, şunları kaydetti:
     Hemen hemen her hafta sonu kayak yapıyoruz. Bitlis ve ilçeleri son iki yıldır yoğun kar yağışından çok etkilendi. Ama bugün hava çok güzel. Bu güzel ve güneşli hava kayak için kaçırılmaz bir fırsat oldu. Sabah saatleri itibarıyla insanlar buraya akın etti. Pist çok güzel ve yollar açık. Kar da kayağa çok elverişli. İnsanlar bunu fırsat bilip, güzel günün tadını çıkarıyor.
     Abdullah Yalçınkaya ise, güzel ve güneşli havayı değerlendirerek Nemrut Dağına çıkıp, Nemrut Krater Gölü ve Van Gölünün eşsiz manzarasını aynı anda görme fırsatına sahip olduklarını söyledi.
    
     Muhabir: Servet Taşdemir
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Kayakseverler Nemrutta kaymanın tadını çıkardı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER