Kaymakam Güldibi: Tarsusun Sarıulak

Kaymakam Güldibi: Tarsusun Sarıulak zeytini için Coğrafi işaret başvurusunu yaptık


MERSİN (A.A) - Tarsus Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi, Tarsusta yetişen ve son derece kaliteli olduğu bilinen Sarıulak zeytini için Coğrafi işaret alınması yönünde Türk Patent Enstitüsüne başvuruda bulunduklarını söyledi.
     Güldibi, bir süre önce Tarsus Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü nezdinde Sarıulak zeytinine coğrafi işaret alınması için dosya hazırlattıklarını ve hazırlanan dosyayı Ankaraya göndererek, başvuruda bulunduklarını kaydetti.
     Türk Patent Enstitüsünün vereceği kararla, Tarsusumuza özgü Sarıulak zeytinine coğrafi işaret elerek, bu zeytininin Tarsusa özgü olduğunu belgelemiş olacağız dedi.
     Sarıulak zeytini için bilimsel anlamda da çalışmalar yürüttüklerini ve bu zeytinin daha çok yaygınlaşması konusunda girişimleri sürdürdüklerini vurgulayan Kaymakam Güldibi, Bilindiği gibi Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesinde Tarsusun Sarıulak ile ilgili olarak doktora tezi hazırlandı. Bunun dışında Alata Bahçe Kültürleri Araştırma İstasyonu Müdürlüğü bölgemizde Sarıulak zeytinciliğinin coğrafi tescil alınması konusunda iklimsel, toprak yapısı hakkında veri dosyası hazırlamıştı. Tarsusumuza özgü yetişen ürünlerin coğrafi işaret yada patent alınması konusunda kararlıyız diye konuştu.
     Gıda, Tarım ve Hayvancılık ilçe Müdürü Hayri Erdoğan ise Kaymakam Güldibine, Türk Patent Enstitüsüne yaptıkları resmi başvuru hakkında ayrıntılı bilgi verdi.
    
     Muhabir: Selahattin Özbozkurt
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Kaymakam Güldibi: Tarsusun Sarıulak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER