Kefenin cebi yok ama...

Kefenin cebi yok ama... -Sinema ve müzik dünyasının kaybettiği birçok ünlü isim, bugün hala popülerliğini korurken, mirasçılarına da yılda milyonlarca dolar kazandırıyor -"En çok kazanan ölüler" listesinde 2012nin şampiyonları


İZMİR (A.A) - Senem Yazıcı - Sinema ve müzik dünyasının efsane isimleri, ölümden sonra da para kazanmaya devam ediyor.
     Beyazperdede ve müzik listelerindeki başarılarıyla yaşadıkları dönemde büyük servet sahibi olan birçok ünlü isim, mirasçılarına, yapım şirketlerine ölümlerinden sonra da kazandırmayı sürdürüyor.
     AA muhabirinin çeşitli kaynaklardan derlediği bilgiye göre, Hollywoodun genç yaşta kaybettiği James Dean, Marilyn Monroe, Bruce Lee gibi yıldızlar, ölümlerinin üzerinden uzun yıllar geçmiş olmasına karşın, hala günümüz yıldızları kadar kazanç sağlayabiliyorlar.
     Menekşe rengi gözlerini hayata 2011 yılının Mart ayında kapatan Elizabeth Taylor, 2012 yılının en çok kazanan ya da kazandıran ismi oldu.
     Filmlerden evliliklerine, attığı her adım bugün hala hatırlanan Taylor, mirasçılarına telif haklarından ve geçen yıl mücevherleri ile özel eşyalarının bir bölümünün satıldığı müzayededen toplam 210 milyon dolar kazandırdı.
    
     -Jackson efsanesi devam ediyor-
    
     Dünyanın dört bir yanındaki hayranları yeni dünya turnesi için sabırsızlanırken, 2009 yılında beklenmedik şekilde hayata gözlerini yuman Michael Jackson, geçen yılın en fazla kazananlar listesinde ikinci sırada yer alıyor.
     Albüm ve konser DVDlerinin satışları azalmadan süren Jackson, çocuklarına ve ailesine bıraktığı milyar dolarlık mirasa, geçen yıl 145 milyon dolar daha ekledi.
     Müzik tarihinin en fazla satılan albümlerine imza atmış olan Jacksonun, uzun yıllar boyunca, her yıl 100 milyon doları aşan geliri servetine katması bekleniyor.
    
     -Yıllar geçti, onlar unutulmadı-
    
     Ölümlerinin ardından "efsane" olan bazı isimler var ki, onlarca sene geçmiş olmasına karşın, hayranları hala onları izlemek, dinlemek ya da kullandığı bir eşyaya sahip olabilmek için inanılmaz rakamları gözden çıkarabiliyor.
     Sinema tarihinin en güzel kadınlarından biri kabul edilen Marilyn Monroe, 51 yıl önce yaşama veda etmemiş gibi para kazanmaya devam ediyor. Monroe, sadece bir yıl içinde 27 milyon dolar kazanırken, "Asi Gençlik", "Devlerin Aşkı" ve "Cennetin Doğusu" filmlerinde gösterdiği başarıyla adından yeni söz ettirmeye başlamışken 24 yaşında hayatını kaybeden James Dean de bir başka sinema efsanesi olarak öne çıkıyor.
     Dean, ölümünün üzerinden 58 yıl geçse de, milyon dolarlık efsaneler kulübünde kalmayı sürdürüyor.
     Popüler kültürün en tanınan isimlerinden Elvis Presley de bir yıl içinde 50 milyon doları aşan geliriyle, ölümünün 36 yıl sonrasında bile unutulmadığını kanıtlıyor.
     Rock müziğin öncüsü Presley gibi, reggae müziğini dünyaya tanıtan Jamaikalı sanatçı Bob Marley de ölümünün 32 yıl sonrasında 17 milyon dolarlık yıllık geliriyle dikkati çekiyor.
    
     Yayıncı: Nevbahar Kabaklı
<< Önceki Haber Kefenin cebi yok ama... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER